„Șmecheria” prin care Capital.ro a ajuns la 50 de milioane de afișări, descoperită

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 01.02.2019 - 22:28

„Vinovatul” pentru creșterea impresionantă a site-ului Capital.ro din luna decembrie, în care a bătut site-ul cu trafic real precum Știrile Pro TV, este un „bug” care blochează paginile pe aplicațila de mobil, notează Pagina de Media.

SHARE

Site-ul Capital.ro folosea un „bug": pe varianta de mobil, site-ul nu permitea ca utilizatorul să dea „back", pentru a ajunge pe HomePage, potrivit informațiilor paginademedia.ro. La fiecare încercare, se reîncărca aceași pagină, iar site-ul contoriza o afișare.

Se întâmpla și pe varianta desktop, doar că aici nu se contoriza afișarea. Chiar și așa, utilizatorul putea ieși de pe articol accesând un alt articol din site (în acest fel, era menținut pe site, ceea ce ar explica timpul uriaș petrecut de utilizatori în decembrie: 14 minute în medie)

„Eroarea" a fost semnalată și de comentatorii Paginademedia.ro, la publicarea articolului despre explozia traficului Capital.ro. De altfel, chiar în acea zi, 14 ianuarie, capital.ro a scos bug-ul cu pricina, la solicitarea BRAT. După 14 ianuarie, traficul s-a prăbușit: un trafic cu 40% sub zilele din decembrie.

După un parcurs „grandios”, cu creșteri masive în ultimele șase luni, traficul publicației a scăzut brusc. Cifrele au ajuns aproape la jumătate, în ultimele două săptămâni. În luna iunie, Capital.ro avea 3,7 milioane de afișări. În decembrie, număra peste 50 de milioane, practic mai mult decât Adevărul.ro și Știrile Pro TV.

În schimb, în urmă cu două săptămâni, pe 13 ianuarie, site-ul a scos aproximativ 1,6 milioane de afișări. În schimb, în umătoara zi, cifrele au scăzut drastic, aproape la jumătate, mai exact 863.000 de afișări.

Dacă înainte existau vârfuri de peste 2 milioane, acum publicația nu mai sare de 850.000 de afișări.


Comisia Tehnică BRAT a discutat cazul capital.ro vineri, notează Pagina de Media, iar reprezentanții publicației au susținut că a fost „o eroare”.

"Regulamentele SATI prevăd sancțiuni în situația în care traficul înregistrat pe un site nu este realizat prin respectarea regulilor de măsurare, una dintre măsuri este ca rezultatele de trafic ale site-ului să fie înlocuite cu un avertisment referitor la problema identificată pentru rezultatele aferente întregii perioade pentru care neregula și-a produs efecte”, a declarat Arina Ureche, director executiv BRAT.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.