Corpul de control al ministrului Sportului, la fundația "Judo for Romania" înființată de Cozmin Gușă

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.05.2023 - 21:53
Cosmin Gușă este președintele Federației Române de Judo și întemeietorul Fundației Judo for Romania Foto: INQUAM Photos/George Călin
Rezoluția în urma căreia va fi verificată Fundația Judo for Romania înființată de Cosmin Gușă Foto: NWR

În urma unei solicitări făcute de președintele unui club, Corpul de Control al Ministerului Sportului va face verificări la Fundația Judo for Romania, care a fost înființată de Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo.

SHARE

Președintele unui club de judo din Oradea a trimis o petiție ministrului Sportului în care a cerut verificarea modului în care Fundația Judo for Romania a folosit fondurile de care a dispus, acuzând o lipsă totală de transparență.

Iată textul petiției:

"În anul 2017, actualul președinte al Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a înființat Fundația Judo for Romania, cu scopul de a atrage fonduri în numele federației de judo, fonduri care, din declarațiile din presă ale dumnealui, ar trebui să fie utilizate strict în acest domeniu.

Cu toate acestea, dintr-o lipsă de transparență dorită de cei ce au constituit această Fundație, nu știm cât și unde au fost folosite aceste fonduri cerute în numele judo-ului.

Pe această cale, vă solicit să mă sprijiniți în aflarea acestui parcurs financiar în numele sportului practicat în cadrul Federaiei Române de Judo. Consider că este natural și obligatoriu să existe o transparență și o informare asupra acestor aspecte".

Rezoluția aceste petiții a fost "Către Corpul de Control, Vă rog să luați o măsură de control pe acest subiect".

Ce spunea Cozmin Gușă la înființarea fundației

„Am simțit nevoia să înființăm o fundație care să ajute judo-ul și sportul, ca să acordăm șansa unor oameni din afara sportului să activeze. Să activeze ca sponsor, ca sprijin, ca expertiză. Sunt oameni care iubesc judo-ul și sportul, și vor face eforturi de influență, care să ajute judo-ul. De marea masă a judokanilor se va ocupa Federația.

Citește și: Propagandiștii Kremlinului la București. De la Năstase și Severin, la Puric și Anamaria Prodan

Ca să fie plata transparentă, o să facem plata de la fundație. Nu e așa? În sport, fiecare plată care se face devine suspectă. Ca să fie foarte limpede, plata o să o facem de la fundație, ca să nu avem treabă nici cu Curtea de Conturi.

Citește și: CNA, somație către un radio unde Gușă și Severin au spus că SUA nu e democrație. Sputnik, indignat

O să-mi permit să încep înaintea dezbaterii cu o parte mai ceremonioasă. La „Judo For Romania”, o să cordăm unor personalități din afara sportului, titlul onorific de Ambasador Judo For Romania”, a declarat Gușă, conform Realitatea.net

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te