Ce a făcut interlopul român pe care n-a vrut nicio companie aeriană să-l ia la bord. Adus pe șosea

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.09.2022 - 18:42
Ce a făcut interlopul român pe care n-a vrut nicio companie aeriană să-l ia la bord Foto: Mediafax/Politia Romana

Interlopul Ștefan Achim (46 de ani), fost luptător de K1 și care a luptat în Legiunea Străină, a fost extrădat din Franța în lanțuri cu un brău special de imobilizare, pe șosea, pentru că nicio companie aeriană nu și-a asumat să-l urce la bord.

SHARE

Interlopul era urmărit intrenațional după ce executase cu patru gloanțe un hacker din Bacău, specializat în infracțiuni informatice.  

Ștefan Achim fost implicat de-a lungul timpului în mai multe infracțiuni cu violență, ceea ce nu l-a oprit să participe la gale de kickboxing ca luptător profesionist.

Pregătirea militară din Legiunea Străină l-a făcut să devină unul dintre cei mai periculoși infractori români. 

Citește și: Beizadeaua Gabi Bădălău i-a pus 100.000 de euro la mână Biancăi Drăgușanu

În primăvara lui 2020, Achim a pus-o pe iubita lui să-i caute pe cineva care ar fi putut să-i vândă un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanță.

Citește și: O judecătoare se iubea cu grefierul în birou, la Curtea de Apel București. Soțul, colonel, o spiona

Așa a dat femeia peste Iulian Cezar Oancea, un hacker în vârstă de 21 de ani, care i-a promis că îi poate livra comanda pentru suma de 500 de euro. În realitate, tânărul a înșelat-o, fără să realizeze că, de această dată, și-a ales greșit victima.

În momentul în care a realizat că a fost tras pe sfoară, Ștefan Achim și-a luat pistolul,un Makarov pe care îl cumpărase de la niște traficanți de arme bulgari și a plecat Bacău.

Citește și: Iubita cu studii la Moscova a lui Dragnea, mai tare decât Irinuca

Acolo, interlopul l-a împușcat pe tânărul hacker, chiar în scara blocului în care locuia, fără nicio remușcare. Conform anchetatorilor, a tras șase gloanțe, dar numai patru și-au atins ținta.

Înainte să plece, i-a luat victimei banii din buzunar, un laptop, cheile de la mașină dar și două telefoane mobile, pe care le-a aruncat la gunoi.

Apoi, conștient că va identificat de polițiști, acesta a fugit în Franța, țară pe care o cunoștea din perioada în care servise în Legiunea Străină.

Localizat și prins de autoritățile franceze, acesta a fost încătușat la data de 21 mai 2020 în localitatea Creil.

În ascunzătoarea acestuia au fost găsiți 30.000 de euro, trei telefoane mobile dar și pistolul Makarov pe care l-a folosit la comiterea omorului.

Adus în lanțuri și cu un brâu special pentru imobilizare

Surse judiciare au susținut că românul a fost considerat atât de periculos, încât a fost trecut în custodia Armatei Franceze.

Sursele citate au dezvăluit că deși francezii l-au pus în lanțuri și au folosit un brâu special pentru imobilizare, compania aeriană ar fi refuzat să-l primească pe Achim în avion.

Ca urmare, acesta a fost adus cu mașina până în România, cu toate că drumul măsoară peste 2000 de kilometri.

În tot acest timp, membri escortei ar fi fost pregătiți în permanență să facă față unui atac venit din partea unor presupuși tovarăși de arme ai prizonierului.

Interlopul legionar a luptat și în K1

Achim era luptător de K1 şi participa la gale în numele clubului patronat de celebrul interlop gălățean Marian Ivan, însă era angajat şi ca gardă de corp şi, în plus, era angrenat şi în alte activităţi ale grupării interlope. Relatările din presa sportivă despre competiţiile la care a participat Achim (inclusiv una sponsorizată de Primăria Galaţi, în 2005) arată că acesta era un luptător de condiţie medie, care rareori ajungea în finale.

În România, Marius Ştefan Achim a început să se facă remarcat undeva în cursul anului 2003, când ar fi intrat în slujba liderului interlop Marian Ivan, alături de care ar fi fost văzut până prin anul 2007. Un an mai târziu, a revenit la Galați, unde a participat la funeraliile fostului să șef, ucis cu sabia de un rival.

Alături de fostul militar al Legiunii Străine Franceze au mai participat la fastuoasa înhumare a lui Ivan și mulți lideri interlopi din țară. Potrivit presei locale, au ținut să-l conducă pe ultimul drum frații Corduneanu, de la Iași, Titel Crăcănatu, de la Brăila, membri ai clanului Duduianu, din București, constănțeanul Nuredin Beinur, zis și „Rechinul mării”, dar și luptători de kickboxing, dintre care cel mai titrat a fost Ionuț Atodiresei, care a venit împreună cu promotorul promoției Local Kombat, Eduard Irimia.

Marian Ivan era unul dintre sponsorii galelor de kickboxing iar unul dintre sportivii pe care îi sponsoriza prin firmele lui era chiar Ștefan Achim.

Plecat la București, Achim a dus o viață discretă. Lucra pe cont propriu și încerca să nu arate nicio slăbiciune. Mărturie stă un conflict pe care l-a avut cu un temut interlop din sectorul 2, pe care l-ar fi împrumutat cu o sumă de bani pe care acesta din urmă nu reușise să o achite la timp.

Fostul combatant în Legiunea Străină l-a pândit pe acesta și după ce l-a împușcat cu un pistol cu bile de cauciul l-a lovit cu o rangă peste picioare.

Acum, Achim e încarcerat în țară în condiții de maximă siguranță și audierile sunt desfășurate exclusiv în sistem remote. Acuzat de omor, procesul lui va începe în primăvară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te