LIVE Alegeri prezidențiale Vezi în timp real prezența la vot
863.324 Votanți în România
4,79 %
229.126 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

Cel mai agresiv animal din lume mănâncă șerpi letali și ucide lei. Este adevăratul „rege al junglei”

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.11.2023 - 12:05
Cel mai agresiv animal din lume mănâncă șerpi letali și ucide lei. Este adevăratul „rege al junglei” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ
Cel mai agresiv animal din lume mănâncă șerpi letali și ucide lei. Este adevăratul „rege al junglei” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cartea Recordurilor îl listează ca fiind „cel mai neînfricat animal din lume”. Animalul ucide lei și mănâncă chiar și șerpi extrem de periculoși. Este considerat adevăratul „rege al junglei”

SHARE

Cel mai probabil, atunci când vorbim despre cel mai curajos animal din lume, pe mulți dintre noi ne duce gândul la ”regele junglei”, impresionantul leu.

Cel mai agresiv animal din lume mănâncă șerpi letali și ucide lei

Cu toate acestea, potrivit revistei Scientific American, un alt mamifer este cel mai agresiv de pe planetă. Ba chiar mai mult de atât, chiar și Cartea Recordurilor îl listează ca fiind ”cel mai neînfricat animal din lume”.

Mai exact, este vorba despre bursucul african. Aceste mamifere trăiesc atât pe continentul african, cât și în Asia, în viziuni abandonate de alte animale. De ce este acest animal un adversar atât de greu de doborât?

Ei bine, pielea bursucului african este foarte rezistentă și elastică în același timp. Mai ales în zona gâtului, epiderma este foarte groasă și laxa, iar animalele care îl apucă de gât nu prind decât un colac de piele cauciucată.

Citește și: Există un animal care consumă cantități mari de alcool în fiecare seară. Care este explicația

De asemenea, bursucul african mai are capacitatea de a-și roti corpul în piele atunci când este mușcat, tocmai pentru a ajunge la rândul său să muște părțile sensibile ale adversarilor săi. Așadar, dacă este prins de spate, el se poate răsuci pentru a ataca animalul respectiv.

Iar asta nu e tot! Atunci când este atacat, această specie de bursuc ripostează cu o violență extraordinară. Probabil acesta este și motivul pentru care este rar vânat de prădători.

Ba chiar mai mult de atât, dacă este provocat, el atacă neînfricat chiar și oamenii. Sunt cunoscute cazuri în care bursucul african a ucis lei, tigri, hiene, urși și chiar și crocodili, potrivit digi24.ro.

Cu ce se hrănesc bursucii africani

În ceea ce privește alimentația bursucilor africani, ei au o listă mare de bucate, cercetătorii descoperind faptul că peste 60 de specii de animale îi cad pradă. Cu toate acestea, bursucii adoră mierea, fapt pentru care mai sunt cunoscuți și bursuci de miere.

De asemenea, aceste mamifere prezintă gheare lungi și puternice pe care le folosesc pentru a desface stupii și pentru a distruge cuiburile termitelor.

Citește și: Patrupedul care își așteaptă de 3 ani stăpânul să se întoarcă. Stă în poarta unei biserici părăsite

În dieta bursucilor africani mai intră și șerpii veninoși pe care apucă cu fălcile puternice, devorându-i foarte rapid. Totodată, au existat și cazuri în care aceștia au fost văzuți mâncând șerpi extrem de periculoși precum mamba, cobre sau pitoni.

Poate castra un bivol

Se spune despre bursucul african că atacă folosind literalmente lovituri sub talie. Ba chiar prima mențiune din acest punct de vedere a fost publicată în anul 1947. La vremea respectivă, un astfel de animal ar fi fost văzut castrând un bivol adult. De asemenea, s-a mai spus despre acest bursuc că poate castra antilope, zebre și chiar și oameni, mai scrie sursa citată.

Bursucii africani sunt numiți ”Bijj” în Pakistan. Aici, localnicii spun despre aceștia că dezgroapă cadavrele din locurile de odihnă.

Citește și: A tăiat din plafonul mașinii pentru a-și pune taurul pe scaunul din dreapta. Oprit apoi de poliție

Ba chiar mai mult de atât, aceste mamifere sunt atât de temute încât, în timpul războiului din Irak, soldații britanici au fost acuzați că au eliberat mai multe astfel de animale pentru a-i teroriza pe localnici. Cu toate acestea, zvonul a fost dezmințit.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te