EXCLUSIV Interlopul Rechinu este protejat în Mexic. Nu poate fi extrădat chiar dacă a fost arestat

DE Adrian Costin | Actualizat: 04.06.2021 - 14:42
Interlopul Rechinu este protejat Foto: captură Youtube în Mexic. Nu poate fi extrădat chiar dacă a fost arestat Foto:

Antonio González García, judecătorul de circumscripție al legii Amparo în materie penală, a acceptat procesarea solicitării depuse de Florian Tudor împotriva extrădării sale în România și i-a acordat o nouă suspendare.

SHARE

Astfel, Rechinu nu poate fi deportat sau expulzat din Mexic.

Citește și: Romii prinși la granița dintre Mexic și SUA spun că-s persecutați în România. Legătura cu Rechinu

González García a stabilit următoarea ședință de judecată la 30 iunie pentru a stabili dacă îi acordă sau nu protecție lui Florian Tudor împotriva extrădării.

Citește și: VIDEO Proprietățile interlopului Rechinu, păzite cu blindate de armata mexicană

Legea Amparo se referă la protecția drepturilor constituționale ale cetățeanului.

Citește și: Interlopul Bebino, achitat: Nu el l-a tăiat la gât pe Împușcatu

Interlopul Florian Tudor, zis Rechinu, a fost arestat, joia trecută, în baza unui mandat de arestare provizorie în scopul extrădării, care a fost acordat de un judecător federal, în baza unui mandat de arestare emis de autoritățile române.

Citește și: Fiul Vioricăi din Clejani: Sunt pui de șmecher, că mama mea e șmecheră. N-ai haine de stat, Pleacă!

De ce nu poate fi extrădat Rechinu chiar dacă a fost arestat

Judecătorul a subliniat că inculpatul și-a ratificat cererea cu garanții, motiv pentru care suspendarea planului care împiedică extrădarea este încă în vigoare.

Citește și: Cum a dispărut interlopul Boncu tocmai când urma să fie iar arestat chiar din sediul Poliției Timiș

El a admis, de asemenea, o nouă suspendare în care Tudor a cerut încetarea actelor de izolare a românului și a cerut protecție față de măsura deportării din țară.

Citește și: Călăuza Aline Bica l-a dat de gol, în Italia, pe interlopul care spunea că-i dă droguri lui Smiley

„Se acordă suspendarea planului cu privire la acte care constau în detenție în regim de izolare, deportare, expulzare ca străin și / sau extrădare, precum și pentru orice alte acte interzise de articolul 22 din Constituție, pentru ca autorităților responsabile nu pună în executare imediată măsurile, să le înceteze sau, dacă este cazul, să se abțină de la realizarea lor ”, se arată în rezoluția instanței.

Judecătorul a subliniat că toate autoritățile țării sunt obligate să protejeze și să garanteze drepturile cetățenilor fără nicio distincție, „această măsură de precauție are ca unic efect împiedicarea ca măsurile reclamate să fie consumate iremediabil și să provoace daune suplimentare persoanei care solicită protecție federală ”, conform publicației Milenio.

Până în prezent, Parchetul General din Mexic nu a deschis niciun dosar împotriva lui Florian Tudor , după doi ani de investigații și acuzații ale Unității de Informații Financiare (UIF).

Rechinu a fost arestat în baza unui mandat de arestare provizorie în scopuri de extrădare, care a fost acordat de un judecător federal, întrucât guvernul român încearcă să-l judece pentru infracțiuni de crimă organizată, extorcare și tentativă de omucidere.

Ulterior, judecătorul de control al Centrului Federal de Justiție Penală din închisoarea Nord, Marco Antonio Fuerte Tapia, a descris detenția drept legală și a dispus detenția preventivă în timp ce procesul de extrădare este în desfășurare.

Guvernul român are la dispoziție 60 de zile pentru a depune în mod formal cererea de extrădare, conform Milenio.

Ce se întâmplă cu proprietățile românului din Mexic

 

Toate acuzațiile la adresa interlopului oltean

Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

Citește și

Interlopul oltean care a speriat Mexicul

Mafia românească din Mexic, condusă de Rechinu, clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBi. 

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

Imperiul infracțional construit de „Rechinul“ Florian Tudor a început să se destrame treptat după ce fost său bodyguard, Sorin Marcu a fost asasinat în Cancun.

Citește și Asasinarea lui Marcu

Totul a culminat cu Operațiunea „Caraibe“, coordonată de FBI și Unitatea mexicană de Informații Financiare, prin care se urmăresc proprietățile și tranzacțiile financiare efectuate de Florian Tudor. Alte anchete sunt în desfășurare în România. 

Citește și

Interlopul Rechinu îi cere președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi asasinat

Unitatea de Informații Financiare (UIF) a blocat 79 de conturi bancare folosite pentru fraudă în Mexic.

Unul din liderii Partidului Verde Ecologist, Jose de la Pena Ruiz de Chavez, a fost demis în urma legăturilor pe care le avea cu mafia românească.

Mai mulți politicieni și șefi de poliție mexicani sunt vizați de anchetele în curs.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.