Cât de rău îți face berea băută din sticlă? ”Dacă nu se sparge în pahar, se sparge în stomac”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.05.2024 - 09:02
Berea băută la sticlă poate face rău la stomac - Foto: freepik.com (rol ilustrativ)
Foto: Freepik.com

O bere rece este mereu alegerea multor români care vor să se răcorească în zilele toride. Unii o consumă direct din sticlă, alții o beau din pahar sau halbă. Ce spune un expert despre consumul berii direct din sticlă?

SHARE

Vine sezonul cald iar consumul de bere va crește inevitabil. La sticlă sau la halbă, pe terasă sau la plajă, mulți români vor alege acest tip de băutură atunci când vor să se răcorească. 

Un influencer spaniol a postat pe un cont de socializare de ce nu este bine să bei berea la sticlă. Acesta a subliniat trei motive penntru care este indicat să pui berea mai întâi în pahar înainte de a o consuma.

Cât de rău îți face berea băută din sticlă? ”Dacă nu se sparge în pahar, se sparge în stomac”

 Utilizatorul TikTok@elcervecero_detiktok a explicat pe contul său de socializare de ce este bine să eviți berea la sticlă. 

 „Dacă bei bere fără a o turna mai întâi într-un pahar, lasă-mă să-ți spun că habar nu ai ce rău faci”, începe el înainte de a adăuga: „Voi explica trei motive pentru care ar trebui să torni berea într-un pahar, înainte de a o bea.

Citește și: Care este berea din România cu cel mai mult alcool? Unde o găsești? Costă de 25 ori cât una normală

Prima este cea mai importantă, pentru că dacă berea nu se sparge în pahar, ți se sparge în stomac. Pentru că sigur ai văzut, când torni berea într-un pahar, se generează un strat frumos și gros de spumă”, a spus acesta.

„Ei bine, acest proces de spargere a berii ajută la eliberarea aromelor și carbonatării berii. Așa că dacă nu o lași să se spargă în pahar, berea îți cade în stomac și această fază are loc acolo, provocând potențial disconfort și balonare”, a subliniat influencereul.

”Al doilea motiv este că paharul permite eliberarea mai bună a aromelor, ceea ce ne permite să apreciem și mai corect aromele, îmbunătățind semnificativ experiența noastră”.

Foto: Freepik.com

Citește și: Cât de rapid se elimină din organism vinul, țuica și berea? La câte ore poți conduce în siguranță

Și al treilea motiv este că sticla ne permite să controlăm mai bine temperatura berii, pentru că materiale precum metalul sau sticla din sticlă nu păstrează bine temperatura.

Așa că dacă turnăm berea într-un pahar vom avea o experiență de savurare a berii mai bună, mai proaspătă și mai plăcută”, spune el, conform ziarulromanesc.de

Aveți grijă însă la consumul de băuturi alcoolice. În primul rând, aceasta nu trebuie consumată de către minori. Apoi, dacă ai băut, chiar și bere, este bine să nu te apropii de volan o vreme. 

O cantitate de 500 de ml de alcool de 5%, de exemplu, adică echivalentul unei beri, este eliminată mult mai repede dacă este băută mai lent decât dacă este băută rapid.

Citește și: Care este alcoolemia care poate băga un șofer la închisoare. Valoarea la care se face dosar penal

Mai exact, o bere băută într-o oră este eliminată în aproximativ 2 ore. Aceeași bere, băută în jumătate de oră, va fi eliminată în 6 ore.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te