Prorectorul Academiei de Poliție a demisionat. Rectorul încă nu a reacționat.

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 24.05.2019 - 14:37
Rectorul Adrian Iacob nu a demisionat. Deocamdată. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Prorectorul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza”, Mihail Marcoci, a demisionat după ce Ministerul Afacerilor Interne a solicitat demisia sa şi a rectorului Adrian Iacob, plasaţi sub control judiciar în dosarul privind ameninţările la adresa jurnalistei Emilia Şercan.

SHARE

„Mi-am dat demisia, am avut o discuţie cu doamna ministru de Interne. (...) Nu am făcut niciun fel de presiuni asupra ofiţerului.(...) Eu nu am avut niciun fel de relaţie apropiată cu acel ofiţer. La un moment dat, nici nu ştiam cum îl cheamă. Nu a studiat la specializările mele”, a declarat Mihail Marcoci.

MAI a anunțat că solicită demisia rectorului Adrian Iacob și prorectorului Mihail Marcoci, după ce au fost plasați sub controlul judiciar sub care au fost plasați în dosarul privind amenințarea Emiliei Șercan.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat act de măsurile dispuse de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, de punere în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Iacob Adrian, și prorectorul Marcoci Petrică-Mihail”, se arată într-un comunicat al Ministerului, potrivit Digi24.

Comanda Academiei de Poliție va fi asigurată, până la împuternicirea unui nou rector și a unui nou prorector, de către prorectorul Veronica Stoica.

De altfel, rectorul Academiei de Poliție, Adrian Iacob, și Mihail Marcoci, prorectorul instituției, au fost chemați la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pentru o discuție cu ministrul Carmen Dan. Cei doi au fost plasați, joi, de procurorii DNA, sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul privind amenințarea jurnalistei Emilia Șercan.

Cei doi sunt acuzați de instigare la șantaj, procurorii subliniind că ar fi convins un ofițer de poliție din subordine să îi trimită mesaje de amenințare jurnalistei, pentru a înceta ancheta despre suspiciunea privind diplomele lor de doctorat.

Procurorii DNA au dispus, în urmă cu câteva săptămâni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au plasat sub control judiciar în luna aprilie pe ofiţerul de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Gheorghe Adrian Bărbulescu, cel care ar fi ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -