Bucătăreasă la spital, acuzată de trafic cu posturi vacante. 6.000 de lei costa un job. 11 victime

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.01.2024 - 14:25
O femeie care lucra în bucătăria unui spital, cercetată pentru trafic de influență Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

O bucătăreasă de spital a fost trimisă în judecată după ce a păcălit 11 persoane că le poate angaja în cadrul unității medicale în care lucra. Femeia lua șpagă de la victime spunând că va interveni să primească anumite joburi.

SHARE

O bucătăreasă dintr-un spital de psihiatrie a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență după ce a păcălit 11 persoane că le poate angaja în cadrul unității medicale în care lucra.

Femeia lua șpagă de la victime spunând că va interveni să primească anumite joburi. Aborda cunoștințe de-ale ei și le întreba dacă nu vor să muncească la stat ca infirmieră, asistentă medicală, îngrijitoare sau chiar bucătăreasă, adaptând ”oferta” în funcție de background-ul profesional al fiecărei victime. 

Bucătăreasă la spital acuzată de trafic cu posturi vacante. 6.000 de lei costa un job. 11 victime

Cazul de corupție a fost înregistrat la Spitalul de Psihiatrie ”Elena Doamna” Galați. O femeie care lucra la bucătăria unității medicale a pus la cale o schemă de a-și ”rotunji” veniturile. 

Ea lua bani de la diverse cunoștințe contra promisiuni pentru angajări la spital pe diverse posturi vacante. 11 persoane i-au picat în plasă. Niciuna dintre acestea nu a primit vreun post. 

Citește și: Clasamentul atențiilor și șpăgilor din spitalele românești: 55% dintre pacienți acuză ilegalități

”Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a dispus trimiterea  în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unei inculpate, funcționar în cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Elena Doamna” Galați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv trafic de influență în formă continuată (10 acte materiale).

Citește și: Percheziții la Spitalul Marius Nasta. Sunt suspiciuni de corupție. Vizați, medici anesteziști

 În fapt, în perioada septembrie 2022 – iulie 2023, inculpata, în calitatea mai sus-menționată, a pretins diferite sume de bani cuprinse între 800 de lei și 6.000 de lei de la un număr de 11 persoane, cărora le-a creat convingerea că are influență pe lângă funcționari ai unității medicale în care își desfășura activitatea, funcționari ce aveau atribuții cu privire la angajarea de personal, promițându-le că-i va determina pe aceștia din urmă să le faciliteze angajarea lor în diferite posturi vacante existente la nivelul spitalului, respectiv de infirmieră (5 situații), asistentă medicală (2 situații), îngrijitoare (3 situații) și bucătăreasă (1 situație).


În aceste condiții, în baza rezoluției infracționale, inculpata a pretins și primit suma totală de 13.200 de lei și 3.800 de euro.

Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunț formulat de un martor denunțător la sediul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Galați, ulterior, pe parcursul cercetărilor penale, fiind înregistrate alte patru denunțuri cu privire la săvârșirea de către inculpată a unor infracțiuni de corupție cu aceeași rezoluție infracțională. 

Pe parcursul cercetărilor efectuate, au mai fost identificate alte acte materiale ale infracțiunii de trafic de influență săvârșite de către inculpată, fapt pentru care a fost dispusă extinderea urmăririi penale față de aceasta și cu privire la aceste fapte, precum și continuarea urmăririi penale față de alte 4 persoane, suspecte în cauză, fiind reținută săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DGA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te