Bolojan a spus că a discutat cu Asociația Medicilor de Familie despre acest parteneriat pentru o infrastructură de sănătate în mediul rural. El a explicat că prin dezvoltarea acestei infrastructuri mai puțini oameni vor ajunge în spitale.
Citește și: Anca Surugiu, partenera de afaceri a miliardarului Dan Petrescu, îi va prelua averea
“Noi dorim să propunem primăriilor să reabiliteze dispensarele, pentru că dacă nu creăm condiții mai bune pentru medicina primară tot mai mulți oameni vor ajunge în spitale, cu costuri și timpi de vindecare mai mari. Un parteneriat cu primăriile și medicii de familie pentru o infrastructură de sănătate mai bună în mediul rural va fi pentru noi o prioritate în perioada următoare (...)
Am discutat cu Asociația Medicilor de Familie și sunt convins că primarii vor sprijini și ei ideea, sănătatea locuitorilor este o prioritate și pentru ei. Acum facem o analiză a stării dispensarelor și vom ști cu care primari să discutăm. De asemenea, vom aloca fonduri de la CJ Bihor pentru dotarea unor cabinete de medicină de familie cu aparate, cu ecografe, de exemplu, așa încât oamenii să-și poată face analizele la medicul de familie. La fel cum un spital din Oradea va putea primi rezultatele unei ecografii de la spitalul din Beiuș, și un cabinet de medicină de familie va putea face acest lucru.
De asemenea, ne gândim la cofinanțarea unui asistent sanitar comunitar, care să se ducă periodic la vârstnicii din sate, să vadă ce probleme mai au, să le ia glicemia, să le verifice tratamentul, să le facă programări, poate și să-i ducă cu mașina la medicul de familie. Vom finaliza aceste programe în această toamnă și de anul viitor vor fi finanțate prin CJ Bihor“, a spus președintele CJ Bihor, pentru ebihoreanul.ro.
Citește și: VIDEO A depășit pe linie continuă un TIR și i-a frânat în față. Șoferul de camion n-a oprit