Băutura cu trei ingrediente făcută în casă care îți curăță vasele de sânge și ficatul. Costă 10 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.04.2024 - 17:41
Băutura cu trei ingrediente făcută în casă care îți curăță vasele de sânge și ficatul. Costă 10 lei - oto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Băutura cu trei ingrediente făcută în casă care îți curăță vasele de sânge și ficatul. Costă 10 lei. Iată cum o poți prepara chiar la tine acasă cu doar trei ingrediente din cămară.

SHARE

Băutura cu trei ingrediente făcută în casă care îți curăță vasele de sânge și ficatul. Costă 10 lei. Iată cum o poți prepara chiar la tine acasă cu doar trei ingrediente din cămară.

Băutura care îți curăță sângele și ficatul - Beneficiile sfeclei roșii

Te-ai săturat de oboseală cronică, anemie, balonare sau probleme circulatorii? Încearcă această rețetă, care te poate ajuta să-ţi cureţi sângele şi să eviţi problemele de sănătate menţionate mai sus.

O luăm în ordine. Sfecla roșie este un aliment ieftin, ușor de găsit și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile consumului de sfeclă roșie!

Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur

Sfecla este folosită în alimentație din cele mai vechi timpuri, însă pe atunci erau consumate doar frunzele. Abia în timpul Romei Antice a început să fie consumată sfecla pentru rădăcina sa. În secolul al XIX-lea, Napoleon a declarat că sfecla roșie este principala sursă de zahăr a Franței, înlocuind astfel în mod oficial trestia de zahăr.

Organismul are mecanismele sale prin care poate elimina toxinele, însă unele alimente, cum este și sfecla roșie, le poate stimula. 

Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla poate normaliza digestia, mai ales după ce se consumă grăsimi și proteine în exces, cum ar fi de sărbători. Consumul regulat de sfeclă roșie reglează, deci, tranzitul intestinal.

Beneficiile cartofului dulce și a morcovilor

Multe studii au sugerat că un consum sporit de alimente cum sunt cartofii dulci scade riscul de obezitate, diabet, boli cardiovasculare și, în general, de deces, iar în același timp contribuie la sănătatea tenului, oferă un plus de energie și scade greutatea corporală.

În zilele noastre morcovul este considerat o legumă gustoasă cu proprietăţi curative multiple, dar bine definite.  Are un nivel ridicat de vitamine şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu.

Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii. 

Citește și: Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

Acum că am stabilit ce beneficiu are fiecare legumă în parte, haideți să vedem ce beneficii aduc împreună acestea. 

Pentru această băutură veți avea nevoie de următoarele: 

1 sfeclă proaspătă

1 cartof dulce

10 morcovi

Amestecă toate ingredientele într-un blender. Bea-l în loc de mic-dejun sau în timpul zilei. Această băutură curăţă eficient sângele şi ficatul de toxine.

Sfecla roşie ajută la creşterea nivelului de fier în sânge. Morcovii sunt bogaţi în vitamina A şi au proprietăţi diuretice care ajută la eliminarea toxinelor şi a lichidelor în exces din organism.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te