Baia de Aramă. Sindicaliștii din poliție vor reguli pentru ca drepturile copilului să fie garantate

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.06.2019 - 14:14
Fetița de 8 luni, dată spre adopție cu forța/ Foto: Sabotorii Gorjului

Federaţia Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România solicită Secţiei speciale de investigare a magistraţilor cercetarea modului în care s-a hotărât adopţia fetiţei de opt ani din Baia de Aramă, precum şi a modului de punere în aplicare a hotărârii.

SHARE

Sindicaliștii susțin că vor propune şefului Poliţiei Române proceduri de intervenţie a poliţiştilor astfel încât drepturile copilului să fie garantate în astfel de situații și să nu se mai repete incidentul de la Baia de Aramă unde mascații au descins în casa unde locuia fetița.

"Având în vedere evenimentul produs în Baia de Aramă (Mehedinţi) unde un copil de 8 ani a fost ridicat din casă de un procuror, Federaţia Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România (FSDPR) aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele: vom propune şefului Poliţiei Române proceduri de intervenţie a poliţiştilor pentru ca - acolo unde intervine poliţia - apărarea copiilor şi drepturile lor să fie garantate. Totodată, solicităm imperativ Secţiei speciale de investigare a magistraţilor cercetarea sub toate aspectele a modului în care s-a hotărât adopţia - judecător, procuror, orice altă persoană din domeniul justiţiei implicată în acest caz - precum şi a modului de punere în aplicare a hotărârii şi informarea în regim de urgenţă a cetăţenilor României, cu rezultatele cercetării",spune comisarul-şef de poliţie Christian Ciocan, citat de Agerpres.

O fetiţă de 8 ani din Baia de Aramă a fost dată în adopţie unui cuplu din SUA, cu cetăţenie română. Ea locuia împreună cu asistenta maternală, care a avut grijă de fetiţă în ultimii şapte ani. Potrivit presei locale, asistentei maternale i s-a desfăcut contractul de muncă, iar autorităţile au considerat că fata stă ilegal la domiciliul acesteia. În imaginile înregistrate de soţul femeii, apare fetiţa de 8 ani, care plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune 'mama'.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi menţionează într-un comunicat de presă că nu au fost informaţi cu privire la operaţiunea de preluare a minorei desfăşurată vineri la familia din Baia de Aramă şi nici nu a fost solicitată prezenţa vreunui reprezentant al instituţiei în cadrul acestei operaţiuni.

Pe de altă parte, reprezentanţii Poliţiei au informat că numărul poliţiştilor care au participat la misiunea de dare spre adopţie a fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă a fost stabilit după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoţional puternic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te