VIDEO Sorin Cîmpeanu: Peste 83% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.06.2022 - 10:28
VIDEO Sorin Cîmpeanu anunță primele rezultate la Evaluarea Națională. Când se depun contestațiile? / Inquam Photos

Peste 83% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională, a declarat Sorin Cîmpeanu. În ziua în care sunt afișate rezultatele de la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a, ministrul Educației susține declarații de presă.

SHARE

La limba română, 85,9% au luat nota peste 5 la Evaluarea Națională 2022, iar la matematică - 77,5%.

Cel mai mic procent al elevilor cu medii peste 5 la Evaluarea Națională 2022 a fost în județul Teleorman - 71,8 %. La polul opus, cu cel mai mare procent, este Cluj - 92,7%, urmat de București și Brăila.

Contestaţiile pot fi depuse joi (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi vineri (în intervalul orar 8,00 - 12,00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Citește și: Corespondență din Harkov: Armata rusă bombardează intens orașul. Cel puțin 5 explozii într-o oră

Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, potrivit Agerpres.

Citește și: Coaliția PNL-PSD-UDMR a decis compensarea parțială a prețurilor benzinei și motorinei pentru 3 luni

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Cele mai importante declarații ale ministrului Cîmpeanu:

"La modul general evaluarea națională a fost organizat anul acesta mai bine. Mult mai bine decât anul trecut. Numărul candidaților înscriși este mai mare decât în anii 2016, 2017, 2018, 2019 și 2021. Cu 24000 mai mare decât numărul candidaților înscriși anul trecut.

Am avut cu 25000 mai mulți candidați prezenți decât anul trecut. Reamintim că rezultatele inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit calendarului examenului.

La matematică avem 77,5 la sută medii peste cinci, mai exact 115.126 de elevi. Cea mai mică ponderea notelor peste cinci a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare jud. Cluj cu 92,7 la sută. În București 91,6 la sută, Brăila 91 la sută.”

Reamintim că rezultatele inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit calendarului examenului", potrivit ministrului Educației.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te