Apropiații lui Gabriel Oprea, puși să facă ordine în haosul de la Suceava

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 11.04.2020 - 11:34
Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru al Apărării Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Generalul-maior (r) Ionel Paul Oprea, numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii pe 31 martie, pentru a gestiona situația de la Suceava, este în relații apropiate cu gen. Marian Hăpău, șeful serviciului secret al Armatei, dar și cu Gabriel Oprea, fost vicepremier și șef MApN.

SHARE

Surse militare au declarat Newsweek România, sub protecția anonimatului, că generalii Ionel Paul Oprea și Marian Hăpău au fost colegi de clasă la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” de la Breaza (jud. Prahova), între anii 1977 - 1981.

Generalul Ionel Paul Oprea, Foto: MApN

Relația apropiată cu gen. Marian Hăpău, susțin sursele Newsweek România, l-a ajutat pe Ionel Paul Oprea să fie numit, în august 2017, șef al Direcției Medicale din cadrul MApN, funcție pe care a deținut-o până în anul 2019. Decizia numirii i-a aparținut ministrului Apărării de atunci, Adrian Țuțuianu, parlamentar de Dâmbovița și conjudețean cu șeful Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), gen. Marian Hăpău.

Atât Ionel Paul Oprea, cât și Marian Hăpău sunt, la rândul lor, apropiați de fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea. De altfel, acesta din urmă a și recunoscut public acest lucru. Pe 7 aprilie, Gabriel Oprea a declarat la postul de televiziune Realitatea Plus că îl va suna pe colegul său Ionel Paul Oprea, trimis să gestioneze focarul de la Spitalul Județean Suceava.

”La Suceava este domnul general chirurg Paul Ionel Oprea, care răspunde de Suceava, este și secretar de stat în Ministerul Sănătății. Așa cum îl cunosc eu, este un om profesionist și chiar o să-l sun să ia act de această problemă, dar eu cred că se autosesizează, să ia toate măsurile să se evite ceva nedorit. Vă anunț mâine ce am vorbit cu el”.

Prin sintagma „această problemă”, Gabriel Oprea s-a referit la scandalul iscat la Suceava, după ce o asistentă medicală de la Ambulanță a povestit la Antena 3, sub protecția anonimatului, că un coleg asistent medical de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, infectat cu noul coronavirus, a fost plimbat timp de 10 ore, de la ora 10:00 până la ora 20:00, între secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă. Debandada a fost posibilă deși Spitalul Județean era sub conducere militară, în coordonarea lui Ionel Paul Oprea.

Ulterior, pe 8 aprilie, Gabriel Oprea a declarat, tot la Realitatea PLUS: „Aseară am discutat împreună, v-am promis că iau legătura cu factori de răspundere, am vorbit cu domnul general chirurg Paul Oprea, cu domnul Raed Arafat, care este unul dintre cei mai credibili și profesioniști oameni din România, sunt convins că vor lua toate măsurile ca aceste lucruri să nu se mai întâmple la Suceava, să se lămurească lucrurile. V-a spus domnul Arafat că este o anchetă în derulare. Sunt convins că se va tăia în carne vie. Cine a greșit în mod abuziv să plătească”.

După plecarea de la șefia Direcției Medicale a MApN, gen. Ionel Paul Oprea şi-a continuat activitatea de chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central. El are la activ misiuni executate la comanda unor structuri medicale în misiunile ONU din Angola şi Somalia.

Gen. Marian Hăpău, șeful Direcției Generale de Informații a Apărării    Foto: MApN

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te