Alimentul care nu trebuie consumat niciodată. Este nociv pentru creier. Ce spune dr. Vlad Ciurea

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.12.2023 - 17:12
Alimentul care nu trebuie consumat niciodată. Este nociv pentru creier. Ce spune dr. Vlad Ciurea - Foto: Captura Antena 3 / imagine cu caracter ilustrativ

Alimentul care nu trebuie consumat niciodată. Este nociv pentru creier. Ce spune dr. Vlad Ciurea despre acest aliment și cum să ne protejăm creierul.

SHARE

Alimentul care nu trebuie consumat niciodată. Este nociv pentru creier. Ce spune dr. Vlad Ciurea despre acest aliment și cum să ne protejăm creierul.

Alimentul care nu trebuie consumat niciodată

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care este alimentul de post care ne poate distruge sănătatea. 

Potrivit celebrului medic, cartofii sunt nocivi pentru creier și nu favorizează în niciun fel activitatea cerebrală. 

Citește și: Vulnerabilitățile Armatei Române: nave învechite, rezerviști puțini

”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a explicat Vlad Ciurea într-o emisiune la Antena 3.

Totodată, medicul Vlad Ciurea susține că și pâinea, în cantități mari, moleșește creierul. 

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg. 

Medicul Vlad Ciurea susține că ceaiul verde are foarte multe beneficii asupra sănătății, în special asupra creierului.

„Ce-i place creierului este apa, în cantităţi deloc mici, ceaiul verde şi cafeaua. În schimb, prăjelile nu fac bine creierului”, spune medicul Vlad Ciurea.

Totodată, celebrul medic atrage atenția asupra prăjelilor, dar și a alimentelor condimentate foarte rău.

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău", a explicat profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg, la un post TV.

„Ceea ce-i face bine sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă.  El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.  Și apa este 78% din creier.

El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu. Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a mai spus medicul.

Citește și: Parlamentul a abrobat înzestrarea Armatei Române. Ce arme cumpărăm: tancuri, submarin, rachete

Leguma care ne ajută la sănătăte

Celebrul medic a mărturisit că usturoiul îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea, dar și activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. 

„Îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. 

Dovadă că, dacă de 5.000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi. Care este motivul pentru care îl consumă? Vă dau un exemplu… Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic în a-și îmbunătăți starea genetică.

Așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduc un usturoi din Spania care nu miroase atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos”, a declarat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink, moderată de Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te