200 de tractoare și TIR-uri, așteptate în centrul Bucureștiului. Câte sunt de fapt și de ce

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.01.2024 - 10:58
Fermierii și transportatorii protestează în jurul Capitalei Foto: Inquam Photos / Marian Calestru - rol ilustrativ

Peste 5.000 de persoane și 200 de mașini grele urmau să ajungă în București, în Piața Constituției, duminică dimineața. Însă a ajuns un singur tractor. Protestatarii sunt la Afumați, iar liderul lor a spus de ce nu au mers să blocheze traficul în centrul Capitalei.

SHARE

Protestul transportatorilor și fermierilor din București urma să se desfășoare în Piața Constituției cu 200 de autovehicule și 5.000 de persoane. 

Duminică, în fața Palatului Parlamentului a ajuns un singur tractor. Protestatarii se află însă la Afumați și spun că nu vor să meargă în București. 

200 de tractoare și TIR-uri, așteptate în centrul Bucureștiului. Câte sunt de fapt

Fermierii se strâng în Afumați, nu în centrul Bucureștiului unde a fost autorizat un protest de proporții. Liderii protestelor susțin că boicotează manifestația din Piața Constituției întrucât în spatele acesteia ar fi “un anumit lider politic și un partid”. 

Liderul acestora a spus că nu vor pleca din stradă până când nu vor fi rezolvate problemele.

Primăria Capitalei a autorizat protestul pentru 200 de autovehicule. Dar duminică dimineață un singur utilaj a fost adus în Piața Constituției.

Protestele din București, programate până pe 23 ianuarie

”În perioada 21-23 ianuarie 2024, în intervalul orar 06:00-23:00, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru
asigurarea ordinii publice şi protecţiei participanţilor la adunarea publică din Piața Constituției.

Citește și: Transportatorii și fermierii blochează centrul Bucureștiului. Până când ține protestul


Manifestația a fost declarată şi avizată în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Municipiului București, astfel:
- între orele 06:00 – 06:30, adunarea mijloacelor auto, în număr de maximum 200 de autovehicule rutiere (100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir) pe șoseaua Alexandriei – banda I de circulație, segmentul cuprins între Șoseaua de Centură și Șoseaua București - Măgurele;


- între orele 06:30 – 07:00, deplasarea participanților cu mijloacele auto în Piața Constituției;


- între orele 08:30 – 09:30, afluirea pietonală a participanților, în parcarea din Piața Constituției;

 

Citește și: Proteste politizate. Liderul fermierilor are partid. „Șeful” transportatorilor s-a vrut deputat


- între orele 09:30 – 22:00, desfășurarea adunării publice, în Piața Constituției;


- între orele 22:00 – 23:00, toate persoanele vor deflui individual, iar mijloacele auto participante vor deflui sub îndrumarea forțelor de ordine, pe traseul: Piața Constituției – Bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – Bd. Tudor Vladimirescu – Calea Rahovei - Șoseaua Alexandriei – DN 6, cu respectarea regulilor de circulație
rutieră, fără restricții de trafic.


Subliniem faptul că mijloacele de transport folosite la adunarea publică de protest vor fi îndrumate și parcate sub supravegherea forțelor de ordine, gradual, până la ocuparea spațiului destinat parcării acestora, în Piața Constituției, pe traseul:

Șoseaua Alexandriei – Calea Rahovei - Bd. Tudor Vladimirescu – Calea 13 Septembrie – Bd. Libertății - Piața Constituției-punct final, cu respectarea regulilor de circulație rutieră, fără restricții de trafic.


Reamintim faptul că, în perioada 21-23.01.2024, autoritățile, împreună cu organizatorul adunării publice, vor permite accesul în municipiul București, respectiv în Piața Constituției, exclusiv autovehiculelor transmise de organizator
până la data de 20.01.2024, ora 16:00.


De asemenea, menționăm că organizatorul, împreună cu forțele de ordine, va delimita parcarea din Piața Constituției în două zone, respectiv zona parcării mijloacelor auto și zona participanților la adunarea publică”, a transmis Jandarmeria capitalei..

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te