Proteste politizate. Liderul fermierilor are partid. „Șeful” transportatorilor s-a vrut deputat

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.01.2024 - 10:06
Proteste politizate. Liderul fermierilor are partid. „Șeful” transportatorilor s-a vrut deputat - Foto: INQUM PHOTOS / George Călin

Proteste de amploare politizate în București începând de azi. Liderul fermierilor are partid. „Șeful” transportatorilor s-a vrut deputat și a candidat din partea PMP, condus de Băsescu.

SHARE

Fermierii și transportatorii vor protesta timp de 3 zile în Piața Victoriei din București. Dincolo de cererile lor întemeiate, există și un iz politic major.

Proteste politizate. Liderul fermierilor are partid. „Șeful” transportatorilor s-a vrut deputat

Spre exemplu, liderul fermierilor și cel mai mediatizat personaj al protestelor Dănuț Andruș (foto jos) a fost coordonatorul unui partid și este liderul altuia care acum își dobândește forma juridică.

Newsweek România a relatat despre faptul că Dănuț Andruș, liderul protestelor fermierilora  coordonat un partid suveranist Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor (AAA).  care l-a avut șef pe Călin Georgescu, un prieten declarat al Rusiei. 

ANdruș s-a certat cu cei din partid potrivit unei dclșarații acordate Newsweek: Acest partid este în disoluție, nu am avut adeziune că nu au BPN și nici președinte de 3 ani. Sunt niște trompete de oameni”. Vezi mai mult în linkuld e jos:

Citește și: Liderul fermierilor a coordonat un partid care l-a avut șef pe Călin Georgescu, prietenul Rusiei

Andruș și-a făcut, ulterior, un partid politic. 

Pe rolul Tribunalului București se află un proces în care Dănuț Andruș și alte două persoane fizice cer instanței de judecată să acorde personalitate juridică unui partid politic: Partidul Alianție Fermierilor și Antreprenorilor Români.

Ultimul termen de judecată a fost pe 27 noiembrie 2023 când instanța a respins acțiunea celor trei care au făcut apel pe 18 decembrie.

Citește și: Liderul protestelor fermierilor, Dănuț Andruș, înființează Partidul Fermierilor și Antreprenorilor

“Dorim să facem acest partid politic pentru că și noi trebuie să avem reprezentare în țara asta. Ne uităm la 2-3 mari partide și gata. O țară normală nu poate funcționa așa. Instanța ne-a respins cererea de înființare a partidului pentru că deranjăm, pentru că așa funcționează instanțele, pentru că așa fac ele dreptate“, a declarat pentru Newsweek România, Dănuț Andruș liderul fermierilor protestatari.

Liderul transportatorilor, negocieri cu Băsescu

Liderul transportatorilor, președintele COTAR, cel care a negociat cu Ciolacu a candidat pentru un loc de deputat din partea PMP.

Vasile Ștefănescu (foto jos), preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a candidat pentu un loc de deputat din partea PMP la Camera Deputaților. El a negociat locul de deputat chiar cu Traian Băsescu și nu a ascuns asta. Se întâmpla în 2016.

„Astăzi am semnat un protocol de colaborare în ceea ce privește activitățile profesionale, dar și activitățile politice între Partidul Mișcarea Populară și Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România. (…) Ne asumăm să asigurăm două locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din această toamnă”, a declarat Traian Băsescu. 

Cum PMP a luat puțin peste 5% la alegeri, Ștefănescu nu a prins loc de deputat.

Citește și: Liderul transportatorilor a candidat la Camera Deputaților propus de Băsescu. Are 5 terenuri, 2 case

Protestul fermierilor şi transportatorilor are loc duminică, 21 ianuarie, între orele 9.30 şi 22.00. Primăria Capitalei a făcut publice traseele pe care se vor deplasa vehiculele până în Piaţa Constituţiei. Jandarmeria Bucureşti face apel la participanţi şi la ceilalţi cetăţeni să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate.

Citește și: Proteste în București

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te