11 percheziții în Capitală. Prietenii lui Vlad Pascu, vizați de anchetă. Ce au găsit anchetatorii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.09.2023 - 07:48
Vlad Pascu a condus sub influența drogurilor și a ucis doi tineri Foto: captură video Antena 3

Sunt percheziții de amploare în Capitală. Amicii lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi studenți la 2 Mai, în această vară, sunt vizați de anchetă.

SHARE

Polițiștii și procurorii DIICOT au descins la mai multe adrese din Capitală. Prietenii lui Vlad Pascu, șoferul care a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, sunt în vizorul investigatorilor. 

Achetatorii au descoperit stupefiante în timpul perchezițiilor. 

Acțiunea este în desfășurare. 

11 percheziții în Capitală. Prietenii lui Vlad Pascu, vizați de anchetă. Ce au găsit anchetatorii

Cauza a fost preluată de la Constanța de doamna procuror de la DIICOT – Stuctura Centrală.

Potrivit surselor Newsweek, perchezițiile de astăzi sunt, pe de o parte la grupul de prieteni cu care se afla Vlad Pascu la mare, precum și la distribuitorul lor, iar, pe de altă parte, la mama lui Pascu, care ar fi săvârșit infracțiuni contra înfăptuirii justiției și ar fi încercat să șantajeze martori în cauza pe droguri în care e vizat fiul său.

Unul dintre suspecți este Duma Tudor zis Maru, persoana foarte apropiată de Vlad Pascu. Printre legăturile infracționale ale acestuia sunt și persoane consumatoare de droguri și implicate în mod frecvent în activități infracționale ce țin de punerea în circulație a drogurilor de risc și mare risc. 

Anghel Rafael George, zis “Rafael” sau “Rafa”, 20 de ani
Bîtică Andrei-Cătălin, zis “Andrei” sau “Paco”, 18 ani.
Marei Ahmed, zis “Ahmed” sau “Moody”,  18 ani.

Citește și: EXCLUSIV Imperiul imobiliar al familiei lui Vlad Pascu. Conexiuni cu Dragoș Săvulescu și Adrian Bold

Anghel Rafael George, zis “Rafael” sau “Rafa”, Bîtică Andrei-Cătălin, zis “Andrei” sau “Paco” Marei Ahmed, zis “Ahmed” sau “Moody” se află în cercul infracțional extins din care face parte și Pascu Matei Vlad. 

Aceștia patru au fost observați împreună, alături și de alte persoane, în judetul Constanța, în noaptea de 18-19 august 2023, fiind cazați la aceeași unitate de cazare și existând probabilitatea ridicată, conform informațiilor deținute, să fi consumat împreună substanțe stupefiante, în aceleași împrejurări, anterior producerii tragicului accident din dimineața de 19.08.2023.

Dintre persoanele de la care se aprovizionează în mod constant cu droguri Duma Tudor, zis “Maru”, de 19 ani, sunt și doi frați, respectiv Constantin Ștefan Ciprian și Constantin Costin Antonio, ambii domiciliați în mun. București, sector 4. 

La datele de 30.08.2023, respectiv 01.09.2023, Duma Tudor, zis “Maru” s-a deplasat în zona de domiciliu a fraților Constantin, procurând de la aceștia cantități de ordinul zecilor de grame de cannabis, pe care le-a revândut ulterior , intr-o maniera asemănătoare cu cea in care furniza droguri si la petrecerile organizate de Pascu. Frații Constantin depozitează drogurile destinate comercializării la adresa de domiciliu de mai sus.

Anchetă de proporții

Citește și: Tatăl tânărului care a ucis doi studenți, legături cu Sile Cămătaru. „Pe soțul meu l-a îmbolnăvit”

”La data de 14.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, în două cauze, astfel:

Într-o cauză, având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziții domiciliare,  mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri.

În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra înfăptuirii justiției, precum și pentru infracțiuni privind regimul drogurilor, respectiv : punerea la dispoziție a locuinței in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc, două persoane având calitatea de suspect. 

Citește și: Șoferul drogat care a produs teribilul accident de la 2 Mai, arestat. Poliția răspunde acuzațiilorFață de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției, iar pentru cel de al doilea pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri.

La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București.
Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis DIICOT și Poliția Română.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te