EXCLUSIV Imperiul imobiliar al familiei lui Vlad Pascu. Conexiuni cu Dragoș Săvulescu și Adrian Bold

DE Stelian Negrea | Actualizat: 23.08.2023 - 19:51
Imperiul imobiliar al familiei lui Vlad Pascu - Foto: Newsweek România
Imperiul imobiliar al familiei lui Vlad Pascu - Foto: Newsweek România
Imperiul imobiliar al familiei lui Vlad Pascu - Foto: Newsweek România

Imperiul imobiliar al familiei lui Vlad Pascu, care a ucis drogat la volan doi tineri în localitatea 2 Mai, se învârte în jurul a două blocuri construite în zona Herăstrău din București. Tatăl locuiește într-o vilă luată de la fostul arhitect șef al Capitalei, Adrian Bold.

SHARE

Imperiul imobiliar al familiei lui Vlad Pascu cuprinde peste 300 de proprietăți imobiliare. Ele sunt deținute de Pascu Claudiu Mihai și Miruna, părinții lui Pascu Vlad, cele mai multe se regăsesc în zona de nord a Bucureștiului, Herăstrău.
Aici cei doi dețin sau au deținut zeci de apartamente în două blocuri de patru etaje construite pe niște străduțe înguste.

Au intrat în conflict cu cei cărora le-au vândut aceste apartamente avâdn numeroase procese pe rol cu asociațiile de proprietari din cele două imobile.

Citește și: Lege blândă? Vlad Pascu, ucigând 2 tineri, risca pușcărie pe viață în SUA. În România, maximum 7 ani

Tatăl tânărului locuiește într-o vilă situată într-o altă zonă exclusivistă din spatele Casei Presei din București achiziționată de la familia fostului arhitect șef al Capitalei, Adrian Bold.

Două blocuri cu probleme

Newsweek România vă prezintă cele mai relevante părți din imperiul imobiliar al familiei lui Pascu Vlad, compus din peste 300 de proprietăți, pentru că informația este relevantă din perspectiva asigurării resurselor financiare pentru achiziția de droguri.

Dar și din altă perspectivă care a stârnit o vie emoție în rândul opiniei publice. Aceea a unei familii cu posibilități materiale extrem de mari care îi permit angajarea unor avocați scumpi.  

Citește și: EXCLUSIV Familia celui care a ucis doi tineri la 2 Mai are 300 proprietăți în Capitală și Constanța

Dar și să navigheze pe culoare ale puterii care să includă conexiuni cu factori de decizie din poliție sau procuratură. 
Conform declarațiilor șefului Poliției Constanța, Pascu Vlad a consumat un cocktail din trei droguri extrem de periculoase înainte ca să lovească din plin cu mașina sa un grup de tineri în zorii zilei de 21 august.

Eveniment tragic care a dus la decesul a doi tineri și rănirea gravă a altora trei.

Cele mai importante asset uri imobiliare ale familiei Pascu sunt două blocuri construite recent pe strada Drumul Argeșului la numerele 22 și 24-26. Situate în imediata apropiere a celui mai mare și mai select parc al Bucureștiului. 
Parcul Regele Mihai I. Fostul Herăstrău.

Cei doi foști soți, care au procese pe rol legate de probleme familiale, au intrat în conflict cu cei cărora le-au vândut apartamentele. 

Astfel că Asociațiile de proprietari atât din North Residence I dar și din II, cum sunt numite cele două blocuri, i-au dat în judecată pe părinții lui Pascu Vlad. 

 


Prețul pe metru pătrat construit în zonă este de circa 2-3000 Euro/pentru pătrat.

Experți imobiliari consultați de Newsweek România au evaluat cele două blocuri la 4-6 milioane Euro fiecare. 
Numele celor doi Pascu senior sunt menționate în zeci de procese pe portalul instanțelor de judecată.

La Pascu Mihai se remarcă câteva amenzi de circulație pe care acesta le-a contestat. Fără succes. 
În schimb la Pascu Miruna sunt peste 150 de procese în instanță. Majoritatea lor covârșitoare fiind în conexiune cu diverse afaceri imobiliare pe care le-a dezvoltat.

Casă de la fostul arhitect șef al Capitalei, Adrian Bold

Familia Pascu mai deține alte apartamente și în blocuri mai exclusiviste aflate în imediata vecinătate a celor două pe care le-au construit.

Într-un bloc situat pe o altă străduță extrem de îngustă paralelă cu una din intrările principale din Herăstrău.
Pascu Mihail are domiciliul declarat pe strada Tipografilor 29 C într-un mic ansamblu rezidențial format din câteva vile impozante situat în spatele Casei Presei, la doi pași de sediul Administrației Domeniului Public Sector 1.

Cele 4 vile au aparținut lui Bucur Maria actualei partenere de viață a fostului arhitect șef al Capitalei, Adrian Bold. De altfel, conform datelor de la ANCPI, aceasta încă mai deține pe numele ei una dintre aceste vile. 
Bucur Maria și Adrian Bold sunt parteneri ai firmei de arhitectură, Imoplan SRL.

O fostă judecătoare l-a acuzat zilele trecute pe Pascu Mihail Claudiu că împrumuta bani cu camătă pentru ca ulterior să preia abuziv casele celor pe care i-a împrumutat. 
Jurnaliștii de la Rise Project au scris că Pascu Claudiu a cumpărat o bucată din parcul Verdi pe care a reușit să o vândă Primăriei Muncipiului București cu 2,8 milioane Euro.

Înainte ca un grup compact de investitori să vândă aceeași PMB 5 hectare din Parcul Verdi pentru 50 milioane Euro. În anul 2019.

Citește și: Familia lui Vlad Pascu, afaceri de milioane $. Vrea să plătească recuperarea părinților victimelor

Jurnaliștii de la Discoverproject au scris că din acest grup de investitori făceau parte Dragoș Săvulescu condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru implicarea în uriașul dosar al retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța alături de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.
Săvulescu a fost condamnat pentru că a falsificat acte prin care a pus mâna pe numai puțin de 980.000 de metri pătrați ce i se cuveneau în parte unei bătrâne aflate pe moarte. Și care au fost  luați pur și simplu din domeniul public al orașului Constanța. 

Dar și Speranța Budeanu și Radu Budeanu, fondatorul tabloidului Cancan, acesta din urmă anchetat de DNA pentru fapte de corupție, Manochehr Saadati- Sohi, un dezvoltator imobiliar, Noemi Roxana Saadati- Sohi, Mircea Robea, Liviu Traian Poenaru, Deak Andrei, Cosmin Tirvuloiu, Maria și Radu Dornean și Dobrescu Elisabeta.

Filmul tragediei

Tragedia s-a produs sâmbătă, 19 august 2023, în localitatea 2 Mai. Vlad Pascu conducea sub influența drogurilor. După ce a produs accidentul a fugit de la locul faptei.

Ulterior, prins în stațiunea 2 Mai a fost testat cu aparatul drug test, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Mai mult, martorii au declarat că bărbatul era atât de drogat, că părea că nu era conștient și nici măcar nu știa că a produs un accident atât de grav. El este acum cercetat în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

De altfel, potrivit unor surse Digi24, el s-a întâlnit de două ori cu polițiștii de la Rutieră înainte de a provoca tragedia.

Prima întâlnire a fost la 9 seara, în Constanța, când a fost oprit la un filtru. Polițiștii nu aveau indicii că ar fi sub influența drogurilor, i-au făcut recomandări să aibă grijă cum conduce și să nu se urce la volan beat sau sub influența drogurilor.

Tânărul și-a continuat drumul

La miezul nopții, polițiștii au primit un apel la 112, prin care un bărbat reclama că o mașină turează motorul foarte tare, iar șoferul conduce agresiv. La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. Polițiștii i-au văzut mașina tânărului, l-au tras pe dreapta, l-au testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ. În mașina lui însă, polițiștii au găsit o țigară despre care se suspectează că ar fi conținut canabis, precum și niște pastile care acum sunt verificate pentru a se stabili dacă sunt stupefiante.

Tânărul a fost dus la poliție, a fost deschis dosar penal pentru deținere de droguri.

La 4.30 a ieșit din sediul poliției. Potrivit surselor citate, de acolo tânărul ar fi mers în Vama Veche, unde s-a întâlnit cu câțiva prieteni și ar fi consumat droguri. Polițiștii au informații că prietenii respectivi ar fi consumatori de droguri.

După ce a plecat de la vila unde erau aceștia cazați, tânărul s-a urcat la volan. Apoi s-a produs accidentul.

Șeful Poliției Române a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Constanța pentru a stabili dacă se putea evita tragedia prin cele două controale făcute. Șefii poliției vor să afle exact când a consumat tânărul droguri și dacă atunci când a fost oprit era sub influență stupefiantelor.


Pascu Miruna este o cunoscută a acestui grup. Un teren din București de 13.000 metri pătrați chiar din zona parcului Verdi, care i-a aparținut acesteia, este acum în proprietatea investitorului Manochehr Saadati- Sohi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te