Drama ce i-a ruinat mariajul și i-a grăbit sfârșitul lui Aurelian Andreescu. Moare aproape de scenă

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.10.2022 - 10:10
Aurelian Andresscu - FOTO: ARHIVA

Unul dintre cei mai iubiți muzicieni a fost Aurelian Andreescu. S-a stins de tânăr la puțin timp după ce terminase de cântat pe scenă.

SHARE

Aurelian Andreescu s-a născut în București, fiind fiul lui Spiridon Andreescu și al Mariei Andreescu. A fost căsătorit de două ori, cu Ana Ciumetti, în anul 1968 și cu Mariella Annie Dumitriu în anul 1976. Aurelian Andreescu suferind de ciroză hepatică a murit la 44 de ani, în anul 1986, în urma unui infarct miocardic. Acestea sunt bornele mari ale vieții artistului.

A debutat la "Festivalul Național de Muzică Mamaia" la prima ediție în anul 1963 cu melodia "În tot ce e frumos pe lume" de Elly Roman. Este unul din cei mai "curtați" interpreți de muzică ușoară de către compozitorii vremii. Aurelian Andreescu susține programe muzicale la cele mai selecte baruri și cluburi de noapte din București și de pe litoral. Din anul 1965 s-a angajat la Teatrul Constantin Tănase. Împreună cu colectivul teatrului a efectuat turnee în mai multe țări din Europa, precum și în Israel, Cuba, Turcia.

În turneele din străinătate a cântat alături alte voci minunate ale țării, între care Aura Urziceanu și Mihaela Mihai.

Interesant este că Aurelian a urmat cursurile Facultății de Arhitectură și nu a făcut Conservatorul. A avut un stil propriu și nu mai puțin de 200 de piese orginale.

Cel mai valoros

„Aurelian Andreescu a fost probabil cel mai valoros interpret pe care l-a avut muzica ușoară românească din timpul său, și nu numai. Cânta pentru satisfacția sa . Avea vocea tremolată, viguroasă, încânta publicul, pe care l-a iubit și respectat totdeauna. Era echilibrat și avea sufletul nobil.” îl descria compozitorul Temistocle Popa.

Citește și: Adulat de spectatori, Ovidiu Iuliu Moldovan a murit singur și în uitare. Marele regret al actorului

”A fost cea mai valoroasă voce masculină a muzicii ușoare românești. Avea un timbru și o culoare a vocii inconfundabile. Era singurul cu adevărat – o voce.” Mihai Constantinescu spunea că ”Aurelian avea capacitatea unică de a imprima oricărei melodii darul său, harul său, de aceea orice cânta el era hit sau devenea hit. A fost de neînlocuit”, a spus Titus Popovici 

Frustrările vieții

Fosta sa soție, Mariella, declara că deși Aurelian era o vedetă a acelor vremuri, mașinistul care trăgea cortina la spectacolele sale avea un salariu mai mare.

Citește și: În Canada, Hrușcă e milionar și îl cheamă Steven. Ce face în cele 11 luni când nu colindă în România

Marea dramă a vieții lui Aurelian Andreescu a fost imposibilitatea de a face un copil. Asta, cel mai probabil, i-a ruinat și prima căsătorie, cu Ana Ciumetti, cu care s-a căsătorit în 1968. Ulterior divorțului, Mariella Anne Dumitru i-a devenit soție, în 1978, și i-a rămas alături până la tragicul sfârșit din 1986.

Andreescu și-a dorit tare mult să aibă un copil. Singura posibilitate prin care s-a putut înfăptui, într-o oarecare măsură, visul său, a fost adopția. El și Mariella l-au adoptat în 1980 pe Mirel, în vârstă de doi ani, de la o casă de copii, scrie fanatik.

Acest mare neajuns, faptul că nu era răsplătit la adevărata sa valoare, toate l-au împins spre alcool. Toate i-au grăbit sfârșitul.

„Niște nenorociți, așa-ziși admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Petre Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară”, declara Constantiniu. 

Andreescu murea la numai 44 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te