O mireasă a fost zidită în casă de mai mulți prieteni în ziua de dinate de nuntă. De la petrecerea burlacilor la cina cu familia, există multe tradiții înainte de nuntă. Un grup de băieți din Villamayor de Santiago, în Cuenca, a inventat o alta: zidirea miresei în casă în zorii zilei nunții. Videoclipul a fost postat de utilizatorul TikTok @donosorc, imagini care au devenit rapid virale.
Video AICI
În clip se poate vedea portbagajul unei dube plin de cărămizi și saci pentru a face un amestec de ciment. Tinerii se apucă de treabă și încep să așeze cărămizile în fața ușii pentru a îngrădi complet intrarea. La cinci dimineața, mireasa se trezește și coboară să vadă ce se întâmplă în fața casei sale, scrie ruetier.com
Citește și: Un copil orfan a pus deoparte 10 € pentru ziua sa de naştere. A avut parte de surpriza vieții
După ce au auzit că mireasa s-a trezit, prietenii s-au ascuns imediat pentru a nu fi descoperiți, dar au înregistrat de la distanță cum tânăra a deschis ușa și a găsit o barieră de cărămidă care îi bloca intrarea în casă. "Mi-ai spart soneria și ai zidit ușa", i-ai scris mireasa viitorului soț imediat după ce a încercat să spargă zidul de cărămidă.
Citește și: Ce a găsit un electrician când a mers să taie curentul unei familii. „Vă rog să nu tăiați curentul"
Cele mai ciudate tradiții de nuntă
Germania: Mirele și mireasa folosesc drujbe
Tinerii căsătoriți germani se dedau la o tradiție cunoscută sub numele de Baumstamm Sägen, în cadrul căreia se așteaptă ca cei doi soți să taie un buștean în două bucăți. Deoarece este o sarcină care trebuie îndeplinită de două persoane, Baumstamm Sägen simbolizează puterea cuplului în fața provocărilor din căsnicia lor.
România: Mireasa este răpită
În România, dacă mireasa dispare înainte de nuntă, nu înseamnă că are picioarele reci. Dimpotrivă, este o tradiție ca mireasa să fie "răpită" de prieteni și familie înainte de nuntă. La fel ca în jocurile de rol, pentru a recupera mireasa, mirele trebuie să plătească răscumpărarea, aceasta poate fi prin gesturi romantice sau prin umplerea paharului cu șampanie.
Italia: Nucile sunt dăruite tinerilor căsătoriți
Mulți dintre noi se gândesc la confetti ca la bucățele de hârtie colorate, însă, în italiană "confetti '' se referă de fapt la migdale zaharisite. Oaspeții de nuntă le primesc ca mărțișoare la recepție și sunt folosite pentru a fi aruncate spre miri. Dar acum au fost înlocuite de coriandoli, micile bucăți de hârtie.
India: Mirelui i se fură pantofii
La o nuntă tradițională hindusă, este un obicei ca mirele să-și scoată pantofii înainte de a se așeza la feră. În acest moment are loc tradiția Joota Chupai. Este un ritual în care domnișoarele de onoare și verișoarele miresei îi joacă adesea o farsă, furându-i pantofii și ascunzându-i. Pentru a-și recupera pantofii, mirele trebuie să le mituiască pe femei cu bani pentru a-i returna înainte de încheierea ceremoniei.
China: Mireasa practică un ritual de plâns
În timp ce vărsarea câtorva lacrimi la o ceremonie de nuntă este obișnuită peste tot, în unele părți ale Chinei, mireasa este obligată să practice plânsul. Cu o lună înainte de ceremonie, miresele Tujia sunt așteptate să plângă timp de o oră în fiecare zi.
După zece zile de ritual, mamei i se alătură mama ei, iar zece zile mai târziu, se alătură și bunica miresei. Cunoscut sub numele de Zuo Tang în vestul provinciei Sichuan, ritualul datează din perioada statelor beligerante din China, când mama unei prințese Zhao a izbucnit în lacrimi la nunta ei.
Japonia: Familiile beau în sincron
Să bei vin la o nuntă nu sună prea bizar, însă în Japonia, tradiția istorică a san-san-kudo cere ca familia să bea în sincronizare. Mai întâi, mirele și mireasa iau câte trei înghițituri din trei pahare plate de sake, după care părinții lor fac același lucru, legând familiile între ele.