VIDEO De ce a fost zidită după un perete o mireasă în ziua nunții. Mesajul pe care i l-a dat soțului

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.09.2023 - 16:45
De ce a fost zidită după un perete o mireasă în ziua nunții - Foto: Pexels / Emma Bauso (Imagine cu caracter ilustrativ)

O mireasă a fost zidită după un perete de către viitorul soț șiu de către prietenii acestuia. Într-un clip devenit viral aceștia susțin că au inventat o nouă tradiție.

SHARE

O mireasă a fost zidită în casă de mai mulți prieteni în ziua de dinate de nuntă. De la petrecerea burlacilor la cina cu familia, există multe tradiții înainte de nuntă. Un grup de băieți din Villamayor de Santiago, în Cuenca, a inventat o alta: zidirea miresei în casă în zorii zilei nunții. Videoclipul a fost postat de utilizatorul TikTok @donosorc, imagini care au devenit rapid virale.

Video AICI

În clip se poate vedea portbagajul unei dube plin de cărămizi și saci pentru a face un amestec de ciment. Tinerii se apucă de treabă și încep să așeze cărămizile în fața ușii pentru a îngrădi complet intrarea. La cinci dimineața, mireasa se trezește și coboară să vadă ce se întâmplă în fața casei sale, scrie ruetier.com

Citește și: Un copil orfan a pus deoparte 10 € pentru ziua sa de naştere. A avut parte de surpriza vieții

După ce au auzit că mireasa s-a trezit, prietenii s-au ascuns imediat pentru a nu fi descoperiți, dar au înregistrat de la distanță cum tânăra a deschis ușa și a găsit o barieră de cărămidă care îi bloca intrarea în casă. "Mi-ai spart soneria și ai zidit ușa", i-ai scris mireasa viitorului soț imediat după ce a încercat să spargă zidul de cărămidă.

Citește și: Ce a găsit un electrician când a mers să taie curentul unei familii. „Vă rog să nu tăiați curentul"

Cele mai ciudate tradiții de nuntă

Germania: Mirele și mireasa folosesc drujbe

Tinerii căsătoriți germani se dedau la o tradiție cunoscută sub numele de Baumstamm Sägen, în cadrul căreia se așteaptă ca cei doi soți să taie un buștean în două bucăți. Deoarece este o sarcină care trebuie îndeplinită de două persoane, Baumstamm Sägen simbolizează puterea cuplului în fața provocărilor din căsnicia lor.

România: Mireasa este răpită

În România, dacă mireasa dispare înainte de nuntă, nu înseamnă că are picioarele reci. Dimpotrivă, este o tradiție ca mireasa să fie "răpită" de prieteni și familie înainte de nuntă. La fel ca în jocurile de rol, pentru a recupera mireasa, mirele trebuie să plătească răscumpărarea, aceasta poate fi prin gesturi romantice sau prin umplerea paharului cu șampanie.

Italia: Nucile sunt dăruite tinerilor căsătoriți

Mulți dintre noi se gândesc la confetti ca la bucățele de hârtie colorate, însă, în italiană "confetti '' se referă de fapt la migdale zaharisite. Oaspeții de nuntă le primesc ca mărțișoare la recepție și sunt folosite pentru a fi aruncate spre miri. Dar acum au fost înlocuite de coriandoli, micile bucăți de hârtie.

India: Mirelui i se fură pantofii

La o nuntă tradițională hindusă, este un obicei ca mirele să-și scoată pantofii înainte de a se așeza la feră. În acest moment are loc tradiția Joota Chupai. Este un ritual în care domnișoarele de onoare și verișoarele miresei îi joacă adesea o farsă, furându-i pantofii și ascunzându-i. Pentru a-și recupera pantofii, mirele trebuie să le mituiască pe femei cu bani pentru a-i returna înainte de încheierea ceremoniei.

China: Mireasa practică un ritual de plâns

În timp ce vărsarea câtorva lacrimi la o ceremonie de nuntă este obișnuită peste tot, în unele părți ale Chinei, mireasa este obligată să practice plânsul. Cu o lună înainte de ceremonie, miresele Tujia sunt așteptate să plângă timp de o oră în fiecare zi.

După zece zile de ritual, mamei i se alătură mama ei, iar zece zile mai târziu, se alătură și bunica miresei. Cunoscut sub numele de Zuo Tang în vestul provinciei Sichuan, ritualul datează din perioada statelor beligerante din China, când mama unei prințese Zhao a izbucnit în lacrimi la nunta ei.

Japonia: Familiile beau în sincron

Să bei vin la o nuntă nu sună prea bizar, însă în Japonia, tradiția istorică a san-san-kudo cere ca familia să bea în sincronizare. Mai întâi, mirele și mireasa iau câte trei înghițituri din trei pahare plate de sake, după care părinții lor fac același lucru, legând familiile între ele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te