Mesajul publicat de un bărbat în ziua morții soției bolnave de cancer. Dacă citești, eu nu mai sunt

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.10.2023 - 17:19
Ultimele vorbe ale unei femei învise de cancer - Foto: Pexels / Thirdman (Iamgine cu caracter ilustrativ)

O femeie bolnavă de cancer care a pierdut bătălia cu cumplita boală a lăsat câteva vorbe într-o scrisoare care a mișcat opinia publică. Ea a îndemnat oamenii să își trăiască viața și să se bucure de micile ei bucurii.

SHARE

"Dacă citești această postare înseamnă că eu nu mai sunt aici". Acesta este mesajul care a apărut astăzi, 30 septembrie, pe peretele de Facebook al Marialuisei Pavanello. Soția lui Maurizio Francescon s-a stins din viață după o lungă bătălie cu boala.

Citește și: „Ofer 2€ celui care îmi găsește jucăria pierdută”. Mesajul unui copil a mobilizat mii de oameni

O boală perfidă

"L-am însărcinat pe Maurizio să o publice atunci când voi deveni pământ sau mai degrabă "cenușă", deoarece am cerut să fiu incinerată. 

Ce pot să spun: viața este frumoasă, scurtă, dar foarte frumoasă și trebuie trăită în fiecare clipă, atât cele fericite, cât și cele mai puțin fericite, profitând de tot ceea ce ne poate fi dat.

Chiar și în acești ultimi 5 ani, în ciuda a o mie de dificultăți, am vrut să-i trăiesc pe deplin și să mă bucur din plin de ei. Am evitat, pe cât posibil, să fac cunoscut faptul că am avut un cancer cu metastaze. Nu-i suport pe cei care se uită cu drag la alți bolnavi și spun "săracii"".

Lupta împotriva bolii

A ținut la secret boala cu un singur scop: să-și trăiască pe deplin ultimii ani din viața care i-a mai rămas, alături de cei dragi.

„Viața este frumoasă și poți fi fericit chiar dacă trăiești cu cancer - scrie Pavanello. Desigur, este un război dificil, știm deja că inamicul este feroce și adesea invincibil, dar în acești ani de bătălii am câștigat multe.

Citește și: Ce a găsit un electrician când a mers să taie curentul unei familii. „Vă rog să nu tăiați curentul"

Sunt bătălii pe care le duc mulțumită familiei mele (numeroase), prietenilor mei și eu sunt tot prietenii mei, dar și și mai ales mulțumită noilor tratamente, mulțumită cercetării științifice care a făcut pași uriași și în cazul tumorii mele. Dacă aș fi avut această tumoare acum vreo zece ani, aș fi murit în câteva luni și în dureri atroce".

Un ultim rămas bun

Pavanello le mulțumește medicilor care au urmărit-o cu atenție și le dedică un ultim rămas bun, postum: "O ultimă îmbrățișare mare, sper să fi ajutat pe cineva în acești ani poate cu un sfat sau o glumă.

Nu va fi ușor să pun capăt unei vieți pline de surprize, entuziasme, ideologii, angajamente economice și sociale, nu va fi ușor să nu mai zâmbesc, să nu mai salut, să nu mai îmbrățișez, să nu mai vorbesc, să nu mai dăruiesc, să nu mai ajut, să nu mai sprijin și să nu mai visez.

Din păcate sau din fericire, viața are un sfârșit și oricât de războinici, luptători și puternici am fi, mai devreme sau mai târziu se termină", potrivit newsitalia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te