Uleiul care are beneficii miraculoase pentru ten. Produce colagen și elimină definitiv ridurile

DE Octavia Constantinescu | 28.09.2024 - 07:00
Uleiul care are beneficii miraculoase pentru ten. Produce colagen și elimină definitiv ridurile - Foto: Istock / imagine cu rol ilustartiv
Uleiul care are beneficii miraculoase pentru ten. Produce colagen și elimină definitiv ridurile - Foto: Istock / imagine cu rol ilustartiv

Uleiul care are beneficii miraculoase pentru ten. Produce colagen și elimină definitiv ridurile. Ce beneficii mai are pentru piele și cum îl poți folosi?

SHARE

Uleiul care are beneficii miraculoase pentru ten. Produce colagen și elimină definitiv ridurile. Ce beneficii mai are pentru piele și cum îl poți folosi?

Uleiul care are beneficii pentru ten 

Secretul tinereții eterne este ceva pe care îl căutăm la nesfârșit. Nu numai că ne vom simți energici de-a lungul vieții, dar ne vom vedea la fel ca acum câțiva ani. Păstrează culoarea părului nostru natural și, mai ales, elasticitatea și fermitatea pielii noastre, care, cu fiecare an care trece, își pierde din frumusețe.

Citește și: Există o vârstă anume la care apar riduri pe față și se lasă pielea. Cum încetinim îmbătrânirea

Oricât de mult cosmeticele am folosi, acestea nu pot face magie și este adevărat că dacă le alegem corect putem neutraliza complet toate acele mici urme care ne fac să ne privim cu neîncredere în oglindă. Și departe de a fi produse cu prețuri mari, unele sunt cu noi de secole, cum ar fi uleiul de măceș.

Uleiul de măceș pentru piele a fost folosit încă de pe vremea egiptenilor antici, ca parte a unei rutine obișnuite de îngrijire naturală a pielii. Toate acestea datorită faptului că este plin cu aproape toate elementele nutritive și anti-îmbătrânire posibile.

Uleiul de măceș, cunoscut și sub numele de ulei de semințe de măceș,  este obținut din semințele de măceș, un arbust sălbatic cu flori roz și albe care este cultivat în principal în Chile și în alte țări din Europa Centrală și de Est; prin tehnica presarii.

Uleiul de măceș este de multă vreme de încredere pentru puterile sale sănătoase pentru piele, datorită excelenței și unicității florii din care este extras: se remarcă prin conținutul ridicat de vitamina A, vitamina C și vitamina E. și este unul dintre cele mai populare uleiuri deoarece este non-comedogen în comparație cu alte produse cosmetice comercializate pentru față și gât.

Beneficiile anti-îmbătrânire ale măceșului

Toate beneficiile anti-îmbătrânire pe care le conține măceșul se datorează faptului că este un ulei bogat în proprietăți esențiale, care stimulează reînnoirea pielii și catifelează pielea, prevenind astfel îmbătrânirea pielii. De fapt, conține cel mai bun trio de ingrediente pentru frumusețe: acizi grași antiinflamatori și vitaminele A și C.

Acizii grași antiinflamatori și vitaminele A și C din uleiul de măceș tratează semnele de îmbătrânire, ajută la pigmentare, hidratează, repară pielea deteriorată și oferă un puternic impuls protector antioxidant.

Vitamina A prezentă în ulei este necesară pentru producerea de colagen, ajută la eliminarea ridurilor și netezește pielea, ceea ce reduce urmele pentru a crește tonusul pielii. S-a demonstrat că măceșul inhibă crearea de MMP-1, o enzimă care descompune colagenul din organism.

Citește și: Fructul de sezon supranumit „aur roșu” care te ajută să slăbești și îți menține pielea tânără

Colagenul este componenta de baza a pielii, este esentiala pentru elasticitatea si fermitatea acesteia; Cu toate acestea, corpul nostru produce în mod natural mai puțin din el pe măsură ce îmbătrânim. Deși am văzut deja cum acționează vitamina A, C se consolidează ca compus anti-îmbătrânire prin excelență. 

Vitamina C este regina tuturor antioxidanților,  așa că, în timp ce luptă împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânire, oferă hidratare pielii și este necesară pentru creșterea și repararea țesuturilor din toate părțile corpului.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te