Fructul de sezon supranumit „aur roșu” care te ajută să slăbești și îți menține pielea tânără

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.08.2024 - 07:44
Fructul de sezon supranumit „aur roșu” care te ajută să slăbești și îți menține pielea tânără - Foto: Freepik / imagine cu rol ilustrativ
Fructul de sezon supranumit „aur roșu” care te ajută să slăbești și îți menține pielea tânără - Foto: Freepik / imagine cu rol ilustrativ
Fructul de sezon supranumit „aur roșu” care te ajută să slăbești și îți menține pielea tânără - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Fructul de sezon supranumit „aur roșu” care te ajută să slăbești și îți menține pielea tânără - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Fructul de sezon supranumit „aur roșu” care te ajută să slăbești și îți menține pielea tânără. Despre ce fruct este vorba și ce beneficii are pentru organism?

SHARE

Fructul de sezon supranumit „aur roșu” care te ajută să slăbești și îți menține pielea tânără. Despre ce fruct este vorba și ce beneficii are pentru organism?

Fructul de sezon, numit „aur roșu” care te ajută să slăbești

Există alimente al căror consum este îndoielnic , pe care nu știm dacă le putem adăuga în alimentație fără teamă sau, dimpotrivă, dacă ar trebui să le limităm. Într-o lume cu mii de opțiuni diverse și confuze de adăugat în coșul de cumpărături, există puține certitudini; Totuși, cele care există sunt universale, precum  fructele și legumele fiind „obligatorii” dacă căutăm o viață sănătoasă.

Nu numai că este ceva ce auzim de când eram mici, dar experții încearcă să-și amintească zi de zi. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) insistă că atât fructele, cât și legumele sunt alimente esențiale într-o dietă sănătoasă și că acestea ar trebui consumate zilnic, sfătuind un consum minim de 400 de grame de fructe și legume.

Și dacă există ceva ce au aceste alimente, este că este foarte ușor să le adaugi la o dietă datorită varietatii și versatilității lor mari. Marea majoritate a acestora oferă beneficii ; Cu toate acestea, există unele care se remarcă mai mult prin anumite particularități, precum pepenele verde în hidratare și îngrijire a pielii.

Beneficiile pepenelui verde

Pepenele verde este unul dintre cele mai consumate fructe din România când se apropie vara. Împreună cu pepenele galben, ei despart lumea în două grupuri care se luptă să vadă care dintre ele este mai gustoasă. Toate supermarketurile sunt pline cu aceste alimente rotunde și toți optăm pentru ele atunci când căutăm să ne împrospătăm.

Pe lângă o aromă unică și o putere de a elimina căldura, pepenele verde are o listă nesfârșită de beneficii, dintre care îi putem evidenția puterea de fermitate a pielii. Cu doar 46 de calorii pe bucată, este foarte bogat în nutrienți. Contine 15% din necesarul zilnic de vitamina C,  compusul prin excelenta responsabil cu producerea de colagen si imbunatatirea texturii pielii, precum si reducerea ridurilor.

Pe lângă o aromă unică și o putere de a elimina căldura, pepenele verde are o listă nesfârșită de beneficii, dintre care îi putem evidenția puterea de fermitate a pielii. Cu doar 46 de calorii pe cană, este foarte bogat în nutrienți. Contine 15% din necesarul zilnic de vitamina C,  compusul prin excelenta responsabil cu producerea de colagen si imbunatatirea texturii pielii, precum si reducerea ridurilor.

Citește și:  ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Vitaminele A, B6 și C din pepene verde ajută la menținerea pielii moale, netedă și suplă.  Adăugat acestor compuși, în pepene verde găsim un antioxidant prezent în unele fructe și legume roșii, licopenul . Un nutrient natural care își păstrează proprietățile funcționale după ce a fost prelucrat, nu prezintă toxicitate și are efecte antioxidante, antiinflamatorii și chimioterapeutice.

Licopenul acționează pentru a proteja celulele de deteriorare și este una dintre produsele cosmetice anti-îmbătrânire prin excelență , pe care pariază tot mai multe branduri de frumusețe. Pe lângă puterea sa estetică, cercetările sugerează că acest nutrient poate avea efecte de scădere a tensiunii arteriale și s-a dovedit că scade riscul de cancer și diabet ca parte a unui stil de viață sănătos.

Citește și:  10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dieta și fără să mergi la sală.

Acest compus poate juca, de asemenea, un rol în protejarea pielii de soare , făcându-ne mai puțin probabil să suferim de arsuri solare. Asta nu înseamnă că putem sări peste cremele solare, dar ne poate ajuta în procesul de neutralizare a radicalilor liberi, astfel încât aceștia să nu aibă un efect atât de mare.

Pepenele verde are mai mult licopen decât orice alt fruct sau legume , chiar și roșiile; Cu toate acestea, dacă există ceva care iese în evidență printre compoziția acestui aliment, este apa, deoarece conține mai mult de 90%. Acest procent este foarte valabil pentru a ne menține hidratați, mai ales vara, și pentru a obține diferite beneficii din acesta, inclusiv cele estetice, deoarece poate preveni uscarea pielii.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te