Un șarpe imens, la plimbare în Costinești. Un copil de 4 ani a avut prezență de spirit și l-a sărit

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.06.2023 - 19:35
De 1 iunie, românii au mers pe litoral Foto: Pexels.com (Imagine cu rol ilustrativ)
De 1 iunie, românii au mers pe litoral Foto: Pexels.com (Imagine cu rol ilustrativ)
Balaurul dobrogean Foto: Descopera.ro
Balaurul dobrogean Foto: Descopera.ro

Un turist a povestit pe pagina sa de Facebook experiența traumatizantă pe care a trăit-o în timp ce se afla cu familia la mare de 1 iunie. Un șarpe imens i-a tăiat calea copilului său în timp ce se plimbau cu toții pe o alee din Costinești.

SHARE

Un turist român a povestit experiența traumatizantă pe care a avut-o în timp ce se afla cu familia, de 1 iunie, la mare. Un șarpe imens a traversat o alee pietonală fix prin fața copilului său în vârstă de 4 ani. 

Din fericire nimeni nu a pățit nimic, dar turistul îi sfătuiește pe cei care merg la mare să fie atenți.

Turist speriat de un șarpe imens în timp ce se plimba pe o alee din Costinești. ”Aveți grijă!”

”O să vă povestesc ceva pe cât de amuzant, pe atât de traumatizant.
Pe 1 iunie i-am dus pe cei mici la mare, știind că una dintre cele mai mari bucurii ale lor este să se joace la nisip pe malul mării. 

Toate bune și frumoase, am umblat de colo-colo, am ajuns și pe bucata de El Camino Litoral dintre Tuzla și Costinești unde erau acei superbi maci care cresc chiar pe malul mării etc.

Citește și: S-a dat startul programului „Litoralul pentru toți”. Prețurile, mai mici cu până la 70%

La finalul vizitei de pe Camino Litoral, chiar în dreptul plajei din fața epavei din Costinești, mă întorceam pe aleea betonată ce merge paralel cu marea și care face parte din traseu și ne duceam către mașina pe care o aveam parcată sus, în dreptul ultimelor hoteluri din stațiune.

Mai aveam vreo 50 de metri până la mașină, trebuia doar să mai urcăm o pantă de câțiva metri care urca de la nivelul plajei până sus pe dealul de unde vine lumea de obicei să se pozeze cu epava.

Eu cu brațele pline de rucsaci, bagaje și jucării ale copiilor, Cristina cu cea mică în brațe, iar băiatul cel mic singur pe jos.
Și dau să încep să urc panta când deodată aud un țipăt.

Era țipătul copilului care era chiar la un metru în spatele nostru. Când ne întoarcem spre el să vedem ce s-a întâmplat, să facem infarct și nu altceva.

UN ȘARPE cu o lungime de aproximativ 2 metri!!! trecea întreaga alee prin fața lui și prin spatele nostru, plecând din boscheții din dreapta și încercând să ajungă în boscheții din stânga.

Copilul de 4 ani a avut o prezență de spirit extraordinară și nu a stat pe gânduri, a sărit peste șarpe și a venit repede în brațele mele speriat. 

Șarpele cum a venit, așa s-a și dus. Șocul a fost atât de mare să vezi o ditai dihania lângă copilul tău încât nu am stat să analizez clar situația.

Cert este că șarpele era imens, peste tot ceea ce am văzut vreodată în libertate. Avea 2 metri cu siguranță, mi-am dat seama de asta pentru că mi-a fost ușor să mă orientez când l-am văzut întins pe toată latura aleii betonate. Încă stau și mă gândesc dacă era un șarpe sălbatic, de casă sau dacă era un șarpe de rasă scapăt de undeva.

Cert este că a reprezentat un pericol pentru copil și cu siguranță că oricărei persoane i-ar fi trecut din senin prin față, ar fi fost o sperietură groaznică.

A trebuit să ducem ceva muncă de lămurire cu baiatelul nostru că e un super-erou, că a reacționat foarte bine, că șarpele s-a speriat de el și a fugit etc.. altfel probabil ar fi rămas cu sechele vreo 20 de ani de aici înainte..
A reacționat destul de bine și pare că nu au mai rămas urmări pentru că îmi dau seama din modul deschis cum vorbim și povestim despre această experiență..

Ce mă intrigă faptul este totuși de unde a apărut acel șarpe ziua în amiaza mare, la câțiva metri de numeroase hoteluri și pensiuni dintr-o stațiune estivală destul de aglomerată, și de ce a ales să iasă pe alee printre picioarele noastre ținând cont că sigur ne-a simțit trecerea și vibrația pașilor...

Asta a fost experiența noastră traumatizantă din... Costinești . Aveți grijă unde calcați, nu se știe niciodată ce iese și de unde iese!” a povestit turistul pe pagina sa de facebook.

Este posibil să fie Balaurul Dobrogean

Cei care au citit postarea turistului au spus că cel mai probabil este vorba despre ceea ce mulți îl numesc Balaurul dobrogean. Este cel mai mare șarpe din România. 

Specia a fost descrisă ştiinţific pentru prima oară în anul 1814, şi a purtat denumirea iniţială de Elaphe quatuorlineata sauromates până recent, când s-a hotărât redenumirea ei cu Elaphe sauromates. Simplu!
 
Comparativ cu marii şerpi constrictori din zonele tropicale, balaurul nostru dobrogean are o talie mai mult decât modestă, cu toate acestea, rămâne nu doar cel mai mare şi mai masiv şarpe de la noi, ci şi din întreaga Europă.
 
Adulţii au o talie medie cuprinsă între 120-180 centimetri, cu toate că au fost măsuraţi indivizi care au depăşit lejer lungimea de 2 metri. Oricum, astfel de exemplare sunt rare, scrie revista descopera.ro.
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te