Azi vă propunem un test de inteligență extrem de simplu. Dar trebuie rezolvat în cel mult 3 secunde. Suntem siguri că ați văzut mutarea chiar din primul moment.
Nu este deloc greu. Sunt însă persoane cărora le-a luat mai mult timp pentru rezolvare.
Test de inteligență. Mută un singur băț și vei obține operația corectă. Ai 3 secunde la dispoziție!
Avem următoarea problemă. 8-3=9. Mută un singur băț pentru a găsi operația corectă.
Suntem siguri că ați găsit răspunsul: operația corectă este 6+3=9.
Adică mutăm, bățul din drapta sus al cifrei 8 și se așează peste semnul ”-” astfel încât să rezulte semnul ”+”.
Deci 6+3 =8.
Citește și: Test de inteligență: ”Ce număr lipsește din din figură”. Ai 3 minute să dai răspunsul. L-ai găsit?
Deși a fost ușor, testul de inteligență trebuie rezolvat foarte rapid. Doar cei cu un IQ foarte mare pot face acest lucru.
IQ înseamnă „Intelligence Quotient” și este un scor numeric bazat pe teste standardizate care încearcă să măsoare inteligența generală.
Citește și: Test de inteligență. ”Ce literă ar trebui să înlocuiască semnul întrebării” Tu ai găsit răspunsul?
Cu toate acestea, un test IQ nu măsoară inteligența în același mod în care un ”liniar” ar putea măsura înălțimea unei persoane.
Ce IQ avea Albert Einstein
Adevărul este că nu există date credibile care să ne facă să credem că Albert Einstein a efectuat vreodată un test de determinare a coeficientului de inteligenţă. Prin urmare IQ-ul lui Einstein este necunoscut...
Au existat încercări ale unor psihologi de a evaluat IQ-ul unor genii, ca Mozart, Goethe ori Einstein. S-au bazat pe date biografice în întreprinderea lor. IQ-ul lui Einstein a fost estimat între 160 şi 180, dar această estimare nu reprezintă IQ-ul lui Einstein, ci o plajă probabilă de valori.
Citește și: Test de inteligență pentru cei cu un IQ peste medie. ”Ce număr se află în spațiul de intersecție?”
Albert Einstein (n. 14 martie 1879, Ulm, Imperiul German – d. 18 aprilie 1955, Princeton, New Jersey, SUA) a fost un fizician teoretician evreu, născut în Germania, apatrid din 1896, elvețian din 1899, emigrat în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin și Princeton. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.
Citește și: Test de cultură generală: ”Cât a durat Războiul de 100 de ani?” Ai răspunsul rapid?
În 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică
Cele mai multe dintre contribuțiile sale în fizică sunt legate de teoria relativității restrânse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, și de teoria relativității generalizate (1915) care extinde principiul relativității mișcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitației.
Alte contribuții ale sale includ cosmologia relativistă, teoria capilarității, probleme clasice ale mecanicii statistice cu aplicații în mecanica cuantică, explicarea mișcării browniene a moleculelor, probabilitatea tranziției atomice, teoria cuantelor pentru gazul monoatomic, proprietățile termice ale luminii (al căror studiu a condus la elaborarea teoriei fotonice), teoria radiației (ce include emisia stimulată), teoria câmpurilor unitară și geometrizarea fizicii.
Citește și: Problemă de matematică pentru gimnaziu: ”6÷2(1+2) = ?” Răspunsul pare simplu. Accepți provocarea?
Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul științei. A fost un activ militant al păcii și susținător al cauzei poporului evreu.
Citește și: Test de cultură generală din mitologia greacă. Mulți au greșit răspunsurile. Care sunt cele corecte?
Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și peste 150 în alte domenii, scrie wikipedia.