Sucul de fructe, cele mai nocive vitamine! Avertismentul specialiștilor pentru sucurile naturale. Ce spun specialiștii și de ce nu este bine să consumi fructe cu paiul?
Sucul de fructe, cele mai nocive vitamine! Avertismentul specialiștilor pentru sucurile naturale
Sucul natural de fructe poate părea sănătos, dar consumul frecvent are anumite dezavantaje care merită să considere. Iată câteva motive pentru care nu este întotdeauna o alegere optimă:
Sucul natural conține fructoză, un tip zahăr care, consumat în cantități mari, poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru poate contribui la riscul de diabet de tip 2, rezistență la insulină sau creștere în greutate.
Citește și: Ouăle gătite ASTFEL, risc major de cancer! Românii le fac zilnic. De ce se întâmplă asta?
Când bei suc, elimini fibrele din fructe, ceea ce face ca zahărul să fie absorbit mai rapid în sânge. Fibrele din fructe întregi încetinesc absorbția zahărului și ajutați la menținerea sație. În sucul natural, fibre sunt eliminate, ceea ce înseamnă că vei simți mai puțin sătul(ă) și vei consuma mai ușor calorii suplimentare.
Sucul natural e un pericol?
Aciditatea din sucurile naturale (de exemplu, cele de portocale sau mere) poate eroda smalțul dinților. În combinație cu zahărul, acest lucru poate duce la carii.
Citește și: ADEVĂRAT SAU FALS: Sunt sau nu ouăle rele pentru sănătatea ta? E cazul să renunțăm definitiv la ouă?
Caloriile din sucuri nu sunt percepute de corp la fel ca cele din alimente solide, ceea ce poate duce la supraalimentare fara sa-ti dai seama.