Însă cercetătorii au o idee foarte clară despre impactul asupra somnului şi corpurilor noastre provocat de modificările de oră. Studiile au demonstrat că aceste decalaje ale ciclurilor circadiene seamănă haos asupra tiparelor de somn şi ar putea chiar spori riscul de depresie. Iar acest lucru vine în plus faţă de nivelurile alarmante de deprivare de somn.
40%
Procentul americanilor cu vârsta între 18 şi 29 de ani care nu dorm suficient noaptea, potrivit Gallup.
93%
Procentul călătorilor care se confruntă cu efectele diferenţei de fus orar.
Douăzeci și patru
De ore fără somn este echivalentul, în privinţa deprecierii cognitive, unei alcoolemii de 1 la mie, limita legală în majoritatea statelor.
01 DIN 03
Adulţi americani cu vârsta peste 65 de ani iau medicamente sau suplimente pentru a putea dormi. Studiile sugerează că, până în 2020, consumatorii vor cheltui 52 de miliarde de dolari doar pe produse destinate somnului.
83,6 milioane
Numărul adulţilor din Statele Unite care nu dorm suficient noaptea (şapte ore este minimul necesar, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor).
1.550
Numărul anual de decese cauzate de conducerea în stare de somnolenţă a vehiculelor. Aproximativ 29% dintre americani au declarat că au avut probleme în a-şi ţine ochii deschişi la volan pe parcursul ultimei luni.
50 milioane – 70 milioane
Numărul adulţilor din Statele Unite care suferă de o formă de tulburare a somnului. Cea mai des întâlnită, insomnia, afectează 30% dintre adulţi.