Recunoașteți personajul? Cântăreața româncă de succes care voia să devină educatoare. Cine e?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.10.2024 - 12:21
Recunoașteți personajul? Cântăreața româncă de succes care voia să devină educatoare. Cine e? - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ
Recunoașteți personajul? Cântăreața româncă de succes care voia să devină educatoare. Cine e? - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ

Recunoașteți personajul? Cântăreața româncă de succes care voia să devină educatoare. Cine e și cum a reușit să impresioneze publicul român?

SHARE

Recunoașteți personajul? Cântăreața româncă de succes care voia să devină educatoare. Cine e și cum a reușit să impresioneze publicul român?

Recunoașteți personajul? Cântăreața româncă de succes care voia să devină educatoare

Dacă încă nu v-ați dat seama, tânăra din imagini este nimeni alta decât Natalia Guberna, una dintre cele mai iubite cântărețe din România. Cu o carieră impresionantă în muzică, puțini sunt cei care știu ce carieră își dorea aceasta să urmeze atunci când era mică. 

Citește și: 13 ani fără Jean Constantin. Hamal în port, fără studii de actorie, își găsește dragostea la 50 ani

Artista a dezvăluit în cadrul unui interviu că visa, la vârsta copilăriei, să devină educatoare. Însă viața a purtat-o pe alte căi. 

„Am învățat la Școala Generală 86, unde l-am avut profesor de muzică pe Ștefan Andronic, tatăl lui Octavian Andronic. După ce am terminat școala, m-am pregătit pentru Liceul Pedagogic. Mi-ar fi plăcut să fiu educatoare, pentru că visul de copil era așa: îmi doream să devin stewardesă, educatoare sau secretară (...)

Așa cum spuneam, m-am pregătit pentru Liceul Pedagogic. Aveam o doamnă cu care m-am pregătit, în sensul că ea cânta la pian și pe mine mă punea să bat ritmul, să cânt. Nu era cu note muzicale.

Îi era teamă că nu voi lua prima probă, cea de muzică. Era probă eliminatorie la Pedagogic. Am dat examen și am luat, bineînțeles, proba de muzică. Dar la matematică a fost nota mai mică, fapt pentru care nu am reușit și am zis să mă mai pregătesc pentru toamnă. Am întârziat cu înscrierea, pur și simplu.

Pe atunci, erau la modă liceele industriale. Am dat examen la Liceul Industrial de Construcții, pe care l-am absolvit. Am fost ultima promoție de cinci ani. Un liceu în care am construit cântând. Făceam practică în fiecare an. În primul an, am făcut la strung și ne mânjeam… M-a și scos maistrul în față la tablă, să îmi spună că nu așa se procedează la locul de muncă.

Trebuia curățenie, iar eu eram mânjită de ulei din cap până în picioare. Aveam băsmăluță și salopetă în primul an. Al doilea an, am făcut practică la o fabrică de mobilă, rașchetam”, a declarat Natalia Guberna pentru Viva.

Cum a ajuns să facă o carieră din muzică 

Artista s-a lansat în cel ai de succes grup feminin al anilor ‘80, Trio Express, alături de Carmen Harra și Angela Stonescu. ”Iubirea mi-a bătut în geam”,”De ce?” ori ”Valuri albe” sunt unele dintre cele mai ascultate melodii între 87-89.

Citește și: Recunoașteți personajele? El i-a „suflat” soția unui mare actor, ea i-a fost nevastă în film

Era o prezenţă permanentă în emisiunile TVR, înainte de 1989, iar de pe afişele spectacolelor era nelipsită. A fost perioada ei de glorie, alături de trupa Trio Expres. Din păcate, însă, după Revoluție, avea să dispară, încet-încet, din peisajul muzical, ca majoritatea interpreţilor din generaţia ei de altfel.

De asemenea, deși pe plan profesional a bifat succes după succes, artista nu a avut același noroc și pe plan sentimental. A avut mai multe relații, însă nu s-a căsătorit și nu a avut nici copii.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te