Litoralul albanez, aflat la confluența Mării Ionice cu Marea Adriatică, este o alternativă din ce în ce mai tentantă pentru turiștii români. Prețurile sunt extrem de competitive, serviciile bune, iar peisajele, superbe.
Cum mâncarea face cea mai mare gaură în bugetul de vacanță după cazare, dacă nu se merge cu șunca afumată la plajă și zilnic se servește prânzul și cina la restaurant, pe forumurile de travel de pe Facebook utilizatorii postează meniuri de la fel de fel de restaurante, din diverse destinații.
Citește și: 5 destinații de plajă de top în Albania
Mai multe meniuri de la restaurantele de pe litoralul din Albania arată că prețurile sunt mai mult decât decente. Astfel, la o terasă cu specific pescăresc salata mixtă costă 13 lei, o porție de brânză la grătar, tot 13 lei, o porție de caracatiță, 50 lei, un platou de fructe de mare pentru o persoană, tot 50 lei, iar o porție de scoici, 17 lei. Prețurile la bere și sucuri pornesc de la 7 lei, vinul casei costă 25 lei/litru și o cafea, 3 lei.
La alt restaurant de pe litoralul albanez, un Mix Grill de fructe de mare pentru două persoane costă 60 lei, iar un Mix Grill de carne pentru două persoane, 76 lei. Un beef steak e 47 lei, un file de pui la grătar, cu garnitură de cartofi și legume, 30 lei și o carafă cu vin alb de un litru costă 42 lei.
Porția de paste costă între 25 și 34 lei, iar o porție de risotto cu fructe de mare, 34 lei.