Povestea Valentinei, femeia care a născut 69 de copii. A fost însărcinată timp de 18 ani. Un record

DE Alin Crișan | Actualizat: 09.06.2023 - 19:36
Povestea Valentinei, femeia care a născut 69 de copii. A fost însărcinată timp de 18 ani: E record, imagine cu caracter ilustrativ

O rusoaică a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai prolifică mamă. A născut 69 de copii și și-a petrecut 18 ani din viață ca femeie însărcinată.

SHARE

O femeie din Rusia a intrat în Cartea Recordurilor după ce a născut nici mai mult, nici mai puțin de 69 de copii.

Cine este femeia care a născut 69 de copii. Valentina a trăit până la 75 de ani

Valentina Vassilyeva a fost prima soție a lui Feodor Vassiliev. Cuplul rus a locuit în Shuya, Rusia, în prima jumătate a anilor 1700. 

Potrivit puținelor date, Valentina a trăit până la 75 de ani și, în timpul vieții, a născut un total de 69 de copii în urma a 27 de sarcini (16 gemeni, șapte tripleți și patru cvadrupleți). 

Unii dintre gemenii ei au murit în copilărie, lăsând-o cu 67 de copii supraviețuitori. Valentina deține recordul mondial Guinness pentru majoritatea copiilor născuți dintr-o singură mamă.

Citește și: Povestea eroinei care a luptat cot la cot cu Avram Iancu. Conduce soldați, îi pune pe fugă pe unguri

Nu se știu multe despre viața Valentinei în afară de faptul că a născut 69 de copii; a trăit pe vremea Imperiului Rus.

În această perioadă, viața țărănească în Rusia a fost extrem de dură, motiv pentru care familiile și-au propus să fie cât mai numeroase; cu toate acestea, chiar și după acele standarde, familia Vassiliev era foarte mare, potrivit a1.ro.

Valentina și-a petrecut 18 ani din viață fiind însărcinată. Numele copiilor ei supraviețuitori au dispărut din istorie mai ales pentru că evidența familiei nu a fost corectă sau eficientă.

Există încă unele dezacorduri cu privire la numărul real de copii care s-au născut.

Există controverse în ceea ce privește cazul Valentinei

Există şi voci care se îndoiesc de faptul că o femeie poate duce atâtea sarcini, mai ales într-o perioadă în care medicina nu era atât de evoluată şi când numărul celor care mureau din cauza complicaţiilor la naştere era foarte mare.

Mai mult, este dovedit ştiinţific că şansele de a rămâne însărcinată scad considerabil după vârsta de 40 de ani. În plus, în acea vreme rata mortalităţii infantile era extrem de mare.

Specialiştii au precizat că pe măsură ce femeile îmbătrânesc, cantitatea şi calitatea ovulelor se diminuează, iar şansele unei sarcini se diminuează considerabil atât după vârsta de 42-44 de ani, cât şi după fiecare sarcini în parte.

Citește și: Compune 400 de șlagăre cântate și de Zavaidoc sau Ioana Radu. Se prăbușește fără suflare la 37 ani

În plus, spun aceştia, în perioada pre-menopauză, fertilitatea scade:

"În procente, şansele ca o femeie de 45 de ani să conceapă în orice lună sunt de doar 1%", susţine Valerie Baker, profesor asociat de obstetrică şi ginecologie la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Stanford, potrivit adevărul.ro.

De altfel, site-ul Guinness World Records, care o cataloghează pe Valentina Vassilyev drept "cea mai prolifică mamă din toate timpurile", menţionează că acest caz trebuie privit cu suspiciune. 

"Este, totuşi, posibil ca doamna Vassilyev să fi avut predispoziţie genetică pentru ovulaţie, aspect care creşte semnificativ şansele de a avea gemeni ori tripleţi", conchid cei de la Guinness Book.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te