Povestea lui Ionuț, frizerul fără degete. A învățat de pe Youtube să tundă: „Mă întrețin prin muncă”

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.01.2023 - 19:04
Ionuț Gârbea, frizerul fără degete - Foto: Foto: Instagram/ro.entr

Un tânăr din județul Bacău care s-a născut fără degete la mâini reușește imposibilul. A trecut peste toate dificultățile fizice și a învățat de pe Youtube cum să tundă. Acum nu mai face față programărilor.

SHARE

Ionuț Gârbea locuiește într-o localitate situată în județul Bacău, are puțin peste 30 de ani și a fost penultumul dintre cei șase copii ai familiei.

Citește și: VIDEO Germania a decis: Trimite tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina. Poate distruge ținte la 10 km

Ionuț s-a născut fără a avea toate degetele la mâini. A avut o copilărie nu tocmai ușoară, umbrită de comentariile celor din jur.

Mulți colegi îl jigneau și angajatorii au refuzat să-i ofere un loc de muncă, Ionuț fiind privit cu neîncredere în societate.

„Nu aveam niciun ban al meu”

„Eu când m-am născut, m-am născut cu un singur deget. Toate degetele mele de la mâna dreapta erau lipite într-un singur deget. La mâna stângă am doar degetul mare întreg şi până la degetul mic, nu am niciun deget, sunt fără.”, povestește tânărul.

Citește și: Povestea românului declarat cel mai bun handbalist din lume în 1964: A fugit de Securitate în RFG

La 18 ani, Ionuț a dorit să se angajeze, dar s-a lovit de numeroase refuzuri. A învățat însă singur o meserie, cea de hairstylist.

„Eram major, nu aveam niciun ban al meu, trebuia să fac ceva şi eu, şi încercam pe cât posibil să lucrez orice pentru a scoate un ban. Îmi aduc aminte că prima dată am vrut să mă angajez ca vânzător la un magazin din apropierea casei şi atunci patroana s-a uitat aşa un pic la mine şi mi-a spus că sunt şi băiat, şi că nu are nevoie, şi că mai am şi probleme la mâini, şi… că nu sunt potrivit. Am încercat apoi la alt magazin. M-a angajat ca vânzător şi ţin minte că aveam o bucurie imensă că mi-am găsit ceva de lucru şi că sunt de folos cuiva. După o săptămână, patroana mi-a spus că trebuie să plec pentru că nişte clienţi i s-au plâns că sunt deranjaţi de handicapul pe care îl am la mâini şi că i-au pus în vedere că dacă mă mai ţine, ei nu mai vin să cumpere. În momentul ălă nu am putut decât să zâmbesc şi să nu spun nimic. Am ales să ies pe uşă.”

„M-am gândit să accesez un startup”

A învățat de pe YouTube cum să tundă și să coafeze. Dacă în urmă cu zece ani, Ionuț realiza o tunsoare sau o coafură în două ore și jumătate, în prezent, o face în mai puțin de 30 de minute.

Citește și: Țiriac construiește 18 cripte pentru familie, la Bellu. L-a invitat și pe Năstase: „Vreau deasupra”

„Primul calculator l-am avut la 23 de ani. Atunci am început să mă uit pe Youtube la tutoriale și filmuleţe pentru a deprinde această meserie. Pentru că treptat am căpătat încredere în mine, am început să tund, azi o nepoată, mâine un verişor, ca să ajung astăzi în situația de a nu mai face față cererilor. Am reușit să învăţ să ţin foarfecul în mâna stângă cu degetul mare şi cu degetul mic, iar în cealaltă mână doar cu falangele. Dacă la început tundeam o persoană în două ore şi jumătate, acum nu îmi ia mai mult de 30 de minute.”

Pentru că numărul mare al clienților pe care îl are îl determină să creadă că se poate întreține din asta, Ionuț speră ca pe viitor să își deschidă propria frizerie.

Citește și: VIDEO Shakira ar fi fost agresată de mama lui Pique: A fost filmată în timp ce o împingea pe artistă

„Dorinţa mea cea mai mare este să îmi deschid un salon şi să nu mai tund acasă sau pe unde apuc. M-am gândit să accesez un start-up, pe bani europeni dacă s-ar putea. Sunt în stadiul de consultanţă. Vom vedea. Acum lucrez la limita subzistenţei, dar am încredere că într-o zi îmi voi depăşi condiţia.”

Tunsul nu este singura pasiune a lui Ionuț. El recunoaște, cu o oarecare timiditate, că îi place să cânte și și-a exersat talentul tot cu ajutorul YouTube, potrivit gândul.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te