VIDEO: Doliu. Ne luăm ADIO de la un veteran al filmului! Talentatul actor a fost răpus de cancer

DE Elena Petrescu | Actualizat: 14.10.2024 - 14:56

VIDEO: Doliu. Ne luăm ADIO de la un veteran al filmului! Talentatul actor a fost răpus de cancer

SHARE

Actorul veteran de film și televiziune Nicholas Pryor, printre ale cărui cele mai cunoscute filme se numără „Beverly Hills, 90210”, „General Hospital” și „Risky Business”, a murit. Avea 89 de ani.

VIDEO: Doliu. Ne luăm ADIO de la un veteran al filmului! Talentatul actor a fost răpus de cancer

Agentul său, Susan Tolar Walters, a declarat miercuri pentru USA TODAY că Pryor a murit de cancer pe 7 octombrie. 

Nicholas Pryor a fost un actor american respectat, cunoscut pentru versatilitatea sa în diverse roluri de film și televiziune.

Născut la 28 ianuarie 1935 în Baltimore, Maryland, Pryor și-a construit o carieră solidă în industria cinematografică, jucând în numeroase producții care i-au adus recunoașterea publicului și a criticilor deopotrivă.

Citește și: Îndrăgitul cântăreț a murit, împușcat în cap. "I-am aprins o lumânare ca să aibă lumină spre cer"

Deși poate nu este un nume la fel de cunoscut ca al altor mari actori de la Hollywood, performanțele sale discrete, dar convingătoare, au făcut din el un actor apreciat și de încredere.

Pryor și-a început cariera la începutul anilor '60, când a început să obțină primele sale roluri în televiziune.

Unul dintre primele sale succese a fost în serialul ”The Edge of Night" (1964-1966), un serial de tip soap opera, care i-a permis să-și expună talentul în fața unui public mai larg.

Această apariție a fost doar începutul unei cariere de durată în care a reușit să joace în diverse genuri, de la drame profunde la comedii ușoare.

Nicholas Pryor(stânga foto), în filmul ”Man on a swing” din anul 1974

În anii '70 și '80, Nicholas Pryor a început să își facă loc și în lumea filmului, obținând roluri importante în mai multe producții cunoscute.

Unul dintre cele mai notabile roluri ale sale a fost în filmul de succes ”The Exorcist II: The Heretic" (1977), unde a interpretat un rol secundar, dar cu impact.

De asemenea, a apărut în comedia clasică "Risky Business" (1983), alături de un tânăr Tom Cruise, unde l-a jucat pe tatăl personajului principal.

Un alt rol important a fost cel din filmul ”Damien: Omen II" (1978), unde Pryor a interpretat un personaj chei.

Aceste roluri au contribuit la consolidarea carierei sale, iar versatilitatea lui în a juca personaje complexe l-a făcut să fie distribuit în mai multe filme de succes.

Citește și: Vedeta care a păstrat corpul fiului său în casă timp de 2 luni după sinuciderea acestuia

Pe lângă succesul său în filme, Nicholas Pryor a avut o carieră impresionantă și în televiziune.

El a apărut în seriale de televiziune populare precum ”Charlie's Angels", ”Murder, She Wrote", ”L.A. Law", ”Beverly Hills, 90210", și ”The Rockford Files".

Prezența sa constantă în televiziune i-a asigurat o vizibilitate ridicată și o continuitate în carieră.

De asemenea, rolul său din soap opera ”All My Children" a fost foarte apreciat.

Aici, a jucat personajul Victor Lord, devenind cunoscut publicului pentru interpretarea unui personaj sofisticat și intrigant.

Citește și: Capul clanului Kennedy, simbol al luptei pentru dreptate și drepturile omului, s-a stins din viață

Nicholas Pryor este un exemplu clasic de actor care, deși poate nu a fost întotdeauna în centrul atenției, a jucat un rol important în peisajul cinematografic și televizat american.

El a interpretat o varietate de roluri, de la tatăl grijuliu din "Risky Business" la prezențe mai misterioase și dramatice, ceea ce reflectă abilitatea sa de a se adapta și de a excela în orice gen.

Deși nu a fost niciodată o vedetă de prim-plan la nivel global, Pryor a adus întotdeauna autenticitate și profesionalism în munca sa. Actorii de acest fel sunt esențiali în crearea producțiilor de succes, iar contribuția lor este adesea subestimată.

Pe plan personal, Nicholas Pryor a fost întotdeauna discret, preferând să își păstreze viața privată departe de luminile reflectoarelor.

Pryor a lăsat în urmă o familie iubitoare, formată din soția sa, Christina Belford, fiica lor, Stacey Pryor și nepoții săi, Auguste și Avril Bas, care vor păstra vie amintirea lui  lor în inimile lor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te