Legenda hotelului Cișmigiu, locul care bagă spaima în oameni. Aici se aud țipete puternice

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.09.2023 - 19:47
Legenda hotelului Cișmigiu, locul care bagă spaima în oameni - Foto: Facebook

În București există anumite locuri care ar avea legătură cu niște fenomene stranii petrecute cu mulți ani în urmă. Este și cazul Hotelului Cișmigiu, unde se aud țipete puternice.

SHARE

Cel mai frumos mod de a descoperi capitala României este să te plimbi, pur și simplu, pe străzile din centrul Bucureştiului.

Legenda hotelului Cișmigiu, locul care bagă spaima în oameni

Indiferent de anotimp, ai posibilitatea să admiri arhitectura impresionantă rămasă, agitația unui oraş mare și să te bucuri de bucatele alese, preparate cu grijă într-unul dintre restaurantele tradiționale, cu o istorie de sute de ani. 

Mai mult decât atât, dacă îți plac misterele şi legendele deopotrivă, poți vizita câteva dintre clădirile cu renume, printre care se numără şi nelipsitul Hotel Cișmigiu.

Citește și: Legenda „Îngerilor Negri”, care a băgat spaima în oameni. Copiii nu aveau voie pe stradă noaptea

Pe lângă faptul că are o arhitectură impunătoare, acesta este considerat unul dintre locurile bântuite din Bucureşti, care atrage din ce în ce mai mulți vizitatori în capitala României. 

Cu toate acestea, în zilele noastre legenda Hotelului Cișmigiu atrage clienții și vizitatorii, care se bucură de posibilitatea de a sta în centrul Bucureștiului și de a se delecta cu plăcerile pe care zona centrală le pune la dispoziţie.

Istoria Hotelului Cișmigiu 

Înainte de a ajunge la legenda care învăluie Hotelul Cișmigiu, este esențial să cunoaștem care este istoria lui. Denumirea acestei clădiri era, încă de la finalizarea construcțiilor din anul 1912, Palace Hotel.

Locația este aceeași, respectiv intersecţia dintre strada lon Brezoianu cu Bulevardul Regina Elisabeta din sectorul cinci al capitalei. 

La ora actuală, hotelul Cișmigiu este regăsit pe lista monumentelor istorice din București. La gândirea structurii şi construirea clădirii au contribuit, în mod considerabil, arhitectul Arghir Culină şi inginerul Nicolae Nacu Pissiota.

Citește și: Misterele Botoşaniului, unde se găsesc morminte de uriași și „zeitățile” de la Cucuteni. Ce ascunde

Până la naționalizarea din anul 1948, hotelul aparținea familiei Pissiota și avea un număr de 200 de camere. 

Odată cu venirea la putere a regimului comunist, Palace Hotel a fost redenumit în Hotelul Cișmigiu, datorită Parcului Cișmigiu aflat în apropiere. Construcţia Hotelului Cișmigiu a reprezentat un pas imens pentru modernismul românesc, care s-a dezvoltat chiar în centrul capitalei.

Legenda studentei din Hotelul Cișmigiu 

Din primul moment în care a fost preluat de comunişti, hotelul Cișmigiu a fost neglijat și a ajuns într-o stare de degradare accentuată. Ulterior, la finalul anului 1990, acesta a fost utilizat de stat pentru studenții Academiei de Teatru și Film pe post de cămin.

Potrivit legendei, acesta a fost locul în care studenta de origine basarabeancă, Neli Bejan, și-a pierdut viața și a început să bântuie clădirea. 

Evenimentul nefericit a succedat altuia, respectiv tânăra a fost inițial agresată şi ulterior aruncată în casa liftului. Chiar dacă a strigat timp de trei ore după ajutor, nimeni nu auzit-o și nu a putut să o ajute.

Citește și: Enigmele ținutului din România unde o piatră se mișcă noaptea. Aici e și „aeroport de OZN-uri”

Neli şi-a găsit sfârşitul căzând în casa liftului, de la etajul al doilea. Legenda spune că perioada de agonie întinsă pe câteva ore i-a adus fetei chinuri groaznice, greu de suportat pentru natura umană.

Nimic nu s-a mai putut face pentru ea, din păcate, pentru a o salva și a o ajuta, întrucât fata și-a dat ultima suflare cu mult timp înainte de a fi găsită de cineva. 

Potrivit celor care au experimentat și studiat momentele ulterioare morții fetei și, respectiv, a celor care cred în fenomene paranormale, imediat după evenimentul nefericit au apărut fenomene stranii.

În mod frecvent, s-au auzit țipete pregnante, venite din direcția liftului. Cu toate acestea, atunci când oamenii verificau, nu exista nimic și nimeni care ar fi putut fi salvat.

Are o nouă „față” 

De la începutul anului 2004, Hotelul Cișmigiu aparține unei companii spaniole care i-a conferit un nou glas. Încă din anul 2012, de când a fost finalizat procesul de renovare, Hotelul Cișmigiu este clasificat că fiind o clădire cu servicii de patru stele.

Acesta își deschide porțile pentru oricine își dorește să înnopteze în centrul Bucureștiului, cunoscând mai mult sau mai puțîn despre legendele care stau în spatele acestei clădiri.

Citește și: O moldoveancă trăiește coșmarul vieții! A aflat, la vamă, că e decedată de doi ani. "Sunt moartă”

Cei mai mulți dintre turişti cunosc povestea studentei și a weekendul tragic pentru ea, precum și a fantomei despre care se discuta, acum ceva timp, cum că ar bântui clădirea. 

Renovările şi curățenia generală au avut menirea că, pe lângă transformarea hotelului Cișmigiu într-un spaţiu care a renăscut, să șteargă inclusiv urmele şi legenda despre fantoma fetei venite din Republica Moldova, potrivit bunădimineața.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te