Ceasuri. Inspirație atemporală

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 24.08.2018 - 07:08
Piaget Altiplano

Cu o istorie ce datează din 1874, casa elevețiană de ceasuri și bijuterii Piaget propune pasionaților de „mașinării de măsurat timpul“ cu un design atemporal două piese din colecția Altiplano.

SHARE

Piaget Altiplano

Realizate ca un tribut adus celor 60 de ani ai acestei cunoscute colecții, care a debutat, în 1957, sub motto-ul „cel mai subțire ceas din lume“ – piesele sale erau animate de Calibrul 9P, cel mai subțire mecanism folosit vreodată într-un ceas -, Piaget Altiplano Self-Winding 43 mm și Piaget Altiplano Self-Winding 38 mm mizează pe aceeași tehnologie. 

Pe lângă diametrul ceva mai mare, Piaget Altiplano Self-Winding 43 mm are ca element distictiv cuvântul „automatic“ plasat sub numele Piaget. De asemenea, este animat de Calibrul 1200P, care are o grosime de doar 2,35 mm. Acesta este vizibil prin geamul de safir amplasat pe spatele carcasei. Limitată la 360 de piese, această ediție specială are un preț de 23.900 de dolari. Piesa cu diametrul de 38 mm are în carcasă Calibrul 430P, care are o grosime de 2,1 mm, și va fi produsă în 430 de exemplare, fiecare având un preț de catalog de 17.900 de dolari.

Girard-Perregaux 1966 WW.TC.

Marca Girard-Perregaux, parte a grupului Kering alături de Ulysse Nardin, are în gamă 1966 WW.TC. (World Wide Time Control), o piesă foarte utilă celor care călătoresc mult, grație afișării orei din 24 de orașe corespunzătoare celor mai importante 24 de zone orare ale lumii. Foarte ușor de folosit, mecanismul automatic al acestui ceas este inclus într-o carcasă cu o grosime de 12 mm, rezistentă la adâncimi de până la 30 m.

Vacheron Constantin - Métiers d’Art Villes Lumières

Celebra și exclusivista casă Vacheron Constantin a prezentat la SIHH 2017 o nouă colecție denumită Métiers d’Art Villes Lumières. Aceasta reprezintă o invitație într-o călătorie aeriană nocturnă pe cerul unor orașe cunoscute pentru influența lor artistică asupra întregului mapamond: Geneva, Paris și New York. 

În viitor, este posibil ca acestor orașe să li se adauge și altele. Până atunci însă, este demn de menționat că Métiers d’Art Villes Lumières ascunde mecanismul 2460SC produs „in-house“ de Vacheron Constantin. Acesta are o rezervă de putere de 40 de ore.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.