Ingredientul tradițional românesc cu care slăbești 10 kg pe lună. Mămăliga, cunoscută de generații întregi și iubită în bucătăria românească, nu doar că poate satisface papilele gustative, dar este și un aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus.
Ingredientul tradițional românesc cu care slăbești 10 kg pe lună. Gospodinele îl adoră la mâncare
Inclusă într-un plan de dietă bine organizat, această mâncare tradițională poate deveni o alternativă sănătoasă la alți carbohidrați și are capacitatea de a controla senzația de foame.
Combinată cu alimente precum ouă, brânză, carne slabă și legume, mămăliga ajută la menținerea sațietății și poate contribui la pierderea în greutate.
Citește și: Brânza pe care trebuie să o mănânci la cină ca să slăbești. Arde grăsimile peste noapte
Sursa foto: Profimedia images
Cum funcționează dieta cu mămăligă?
Regimul include mese structurate pe cinci zile, fiecare cu ingrediente variate și sănătoase. Iată un exemplu de meniu care ar putea fi urmat:
Ziua 1:
- Micul dejun: o felie de mămăligă cu ou fiert, cașcaval și brânză de vaci
- Prânz: pui la grătar cu mămăligă și salată
- Cină: iaurt cu cereale integrale
Ziua 2:
- Micul dejun: lapte cu mămăligă
- Prânz: pește la grătar cu mujdei, salată și mămăligă
- Cină: mămăligă cu brânză
Ziua 3:
- Micul dejun: mămăligă și ou fiert
- Prânz: ciorbă de legume sau carne, cu mămăligă
- Cină: salată verde cu paste integrale, ulei de măsline și lămâie
Ziua 4:
- Micul dejun: omletă cu măsline și brânză de vaci
- Prânz: tocăniță de ciuperci cu mămăligă
- Cină: supă cremă de legume
Ziua 5:
- Micul dejun: mămăligă cu smântână slabă și brânză
- Prânz: sărmăluțe cu mămăligă
- Cină: o salată ușoară
Prin consumul unor porții moderate și alegerea alimentelor de calitate, dieta cu mămăligă promite rezultate vizibile în scăderea greutății.
Sursa foto: Profimedia images
Citește și: Ingredientul din bucătărie denumit „miracolul gri” care are beneficii uimitoare pentru florile tale
Important este ca această dietă să fie urmată sub supravegherea unui specialist, pentru a evita eventualele carențe nutriționale și pentru a asigura echilibrul alimentar pe termen lung, potrivit b1TV.