Ingredientul din bucătărie pe care trebuie să îl adaugi în ciorba cu perișoare. Oferă un gust unic. Despre ce ingredient este vorba și ce se întâmplă cu rețeta?
Ingredientul din bucătărie pe care trebuie să îl adaugi în ciorba cu perișoare
Ciorba de perișoare este un preparat tradițional românesc, foarte popular în bucătăria locală. Este o ciorbă bogată și aromată, preparată cu perișoare (chifteluțe mici) din carne tocată, de obicei amestec de porc și vită, însă uneori se folosește și pui, curcan sau chiar pește. Ciorba este acră, de regulă cu borș, dar se poate folosi și zeamă de lămâie sau oțet pentru ajustarea acidității.
Citeşte şi: Postul intermitent, risc de cancer de colon. Ce să nu mănânci dacă urmezi acest stil alimentar
Un ingredient secret care poate adăuga un plus de savoare în ciorba de perișoare este leușteanul. Un alt ingredient mai puțin utilizat, dar care poate face sau diferență, este smântână sau iaurtul gras sau tarhon pentru o notă ușor picantă și intensă. Însă, cel mai ciudat și interesat condiment din bucătărie este zahărul.
Ciorba de perișoare de te lingi păe degete
Da, ați citit bine, pentru că unii bucătari adaugă o cantitate foarte mică de zahăr în ciorba de perișoare, în special pentru a echilibra aciditatea ciorbei, mai ales dacă se folosește mult borș sau oțet pentru acrire. Este vorba de doar o jumătate de linguriță sau chiar mai puțin, suficient pentru a rotunji gusturile fără să se simtă dulceața. Aceasta este o tehnică subtilă pentru a oferi un gust armonios ciorbei.
Citeşte şi: Cea mai periculoasă mâncare din lume, care ucide 20.000 de oameni pe an de cancer. Unde e consumată?
Dacă te preocupă gustul final, poți încerca să adaugi zahărul treptat și să guști pe parcurs, pentru a te asigura că nu afectează prea multă aromă.
Adăugarea unei cantități foarte mici de zahăr în ciorba de perișoare are câteva scopuri subtile, dar importante pentru echilibrul gustului.