Idei de vacanță ieșite din cotidian

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 14.06.2019 - 09:23
Nepal

Curajul de a renunța la două săptămâni din viața obișnuită pentru a vă aventura în fabulosul tărâm de la poalele Munților Himalaya vă va fi răsplătit din plin.

SHARE

În Nepal vă așteaptă o incursiune într-o cultură aparte, orașe și temple străvechi, rafting pe ape învolburate, o vizită în locul unde s-a născut Buddha, safari prin jungle și un zbor cu parapanta deasupra Lacului Phewa.

Aventura spirituală

Dacă optați pentru un astfel de periplu fascinant, nu trebuie să ocoliți Kathmandu, mai ales străduțele întortocheate pline de mărfuri colorate, vânzători ambulanți și ricșe din Thamel și pagodele din Piața Durbar, Templul Maimuțelor din Swayambhunath, faimosul centru religios nepalez în care elementele hinduse și cele buddhiste se întrepătrund, Boudhanath, puternicul centru buddhist în jurul uneia dintre cele mai mari stupa (clădire religioasă budistă, în formă de movilă, ce conține relicve) din lume, Râul Trisuli, Lumbini, locul unde s-a născut Buddha sau jungle din Chitwan.

Tratament pentru trup şi suflet

Să călătorești înseamnă să trăiești, să descoperi noi locuri, noi culturi și să ți se deschidă noi orizonturi. Iar o vacanță de wellness poate fi o experiență care vă schimbă viața.

„Insula templelor“, Bali, este alegerea ideală pentru o vacanţă în care să vă relaxaţi total şi să vă regăsiţi echilibrul. Iar în Thailanda puteţi să vă răsfăţaţi cu un masaj făcut de un elefant, la sfârșitul unei zile „extenuante“ pe o plajă paradisiacă, şi să vă gândiţi la statuia lui Buddha din smarald, din Bangkok.

Arome orientale

India este o ţară fascinantă, desprinsă parcă dintr-o altă lume. Incredibil de diversificat, teritoriul acestei ţări mistice provoacă imaginaţia prin peisajele captivante, prin ritualurile religioase hinduse regăsite în viaţa de zi cu zi a fiecărui localnic, prin muzică, culoare, o bucătărie cu arome fascinante şi, nu în ultimul rând, prin diferenţele frapante dintre luxul orbitor şi sărăcia cumplită.

Kerala este considerată unul dintre locurile din „Top 50“ care trebuie vizitate într-o viaţă şi unul dintre primele zece paradisuri verzi ale planetei. Veti descoperi nu numai temple făcute de om, ci şi adevărate „temple“ ale naturii: jungle, canale, plantaţii de ceai, lagune sau mirodenii şi plaje tropicale.

Arhitectură modernă & tehnologie

Călătorii pasionaţi de tehnologie şi arhitectură modernă vor fi încântaţi de o vizită în Hong Kong, Kuala Lumpur sau Dubai. Din „oraşul paradoxului“ între tradiţiile orientale şi cele occidentale, faceţi o incursiune în inima ultimei colonii europene din Asia, Macao. Iar în capitala Malaeziei vă aşteaptă Turnurile Petronas, peşterile Batu, Templul Thean Hou şi Parcul Păsărilor.

În Dubai, veți găsi un adevărat cocktail de atracții inedite. Dubai Fountain este, de exemplu, cea mai mare fântână „dansantă“ din lume, cu 6.600 de lumini, 25 de proiectoare, o lungime de 275 metri și jeturi unduitoare de apă care ajung până la o altitudine de 150 de metri.

Realizată de WET Design, compania care a pus în scenă și celebra fântână jucăușă de la Bellagio (Las Vegas), aceasta oferă un spectacol uluitor, jeturile de apă unduindu-se ca niște dansatori profesioniști în luminile reflectoarelor, atât pe piese clasice, cât și pe melodii contemporane.

Repertoriul fântânii din Dubai este foarte bogat și include reprezentanții orchestrate pe piese precum Thriller – Michael Jackson, Baba Yetu – muzică arăbească în Swahili, Shik Shak Shok – muzică arăbească modernă sau Con te partiro (Time to Say Goodbye) – Andrea Bocelli.

La Mall of the Emirates, deșertul și zăpada sunt în antiteză. Pe pârtia interioară puteți să schiați sau să vă dați cu placa, chiar dacă afară temperaturile ajung și la 45-50 de grade Celsius.

Complexul destinat sporturilor de iarnă se întinde pe o suprafață de peste 22.000 metri pătrați, echivalentul a patru statioane de fotbal, și oferă cinci pârtii, cu o capacitate de 1.500 de persoane.

Cea mai dificilă pârtie de schi din Dubai are o lungime de 400 metri, diferența de nivel fiind de 60 metri, ceea a permis specialiștilor s-o poată clasifica drept „neagră“. Pe lângă cele cinci pârtii, mai este disponibilă o zonă de snowboarding, cu un „quarter pipe“ lung de 90 metri și un snowpark acoperit de 3.000 metri pătrați – cel mai mare din lume.

Iar Emirates Palace este unul dintre cele mai luxoase și elegante resorturi din lume. Bucățică ruptă parcă din povestea celor „1001 de nopți“, clădirea impozantă aduce la exterior cu un palat imens. Interiorul este scăldat de o lumină caldă și totul este îmbrăcat în aur de 24 de karate.

Iar poate cel mai important detaliu este faptul că hotelul, aparținând grupului Kempinski, este cunoscut de aproape toate doamnele si domnișoarele, fiind unul dintre platourile de filmare ale  filmului „Sex and the City“. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te