Actrița din „Sclava Isaura”, distrusă de povara gloriei. Pozează goală. La 45 ani renunță la filme

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.05.2023 - 18:10
Scenă din film - Foto: captura video
Lucélia Santos - Foto: Arhiva
Lucélia Santos - Foto: Profimedia Images

Lucélia Santos, care împlinește 66 de ani, este actrița care a fermecat publicul românesc. Succesul din telenovelă i-a atras multă invidie. Într-un gest de frondă pozează dezbrăcată în Playboy.

SHARE

Lucélia Santos s-a născut în 1957 pe data de 20 mai. Ea a cunoscut un succes fulminant cu telenovela „Sclava Isaura” care s-a difuzat în anii 90 și în România. Când  filmul începea, străzile se goleau, telenovela fiind urmărită cu sufletul la gură de milioane de români.

Telenovela a început în anul 1976. Este adaptarea romanului omonim al scriitorului Bernardo Guimaraes. Telenovela prezintă, de-a lungul celor 100 de episoade, povestea unei sclave care încearcă să scape de stăpânul ei, Leoncio Almeida.

Ea are un fiu care a împlinit 40 de ani și care este tot artist. Ea s-a dedicat luptei pentru un mediu curat și pentru salvarea Amazonului.

A fost amenințată și victima știrilor false

Actrița Lucélia Santos a cunoscut celebritatea, gloria și partea întunecată a vieții artistice atunci când a interpretat unul dintre cele mai emblematice personaje din istoria teledramaturgiei în "Sclava Isaura". Exportată în peste 100 de țări, telenovela a devenit un succes răsunător la nivel mondial. Cu toate acestea, actrița a declarat a sfârșit prin a fi victima invidiei, geloziei și respingerii. 

În cadrul unui interviu acordat lui Pedro Bial, Lucélia a povestit că a fost defăimată și că a avut de suferit de pe urma difuzării de știri false. "Cred că am generat un anumit nivel de respingere, de gelozie, de invidie după ce am jucat în Sclava Isaura... Și am fost victima unui fel de fake news, de oameni care au simțit nevoia să vorbească de rău despre mine."

Chiar dacă a stat departe de telenovele timp de 16 ani, succesul din "Escrava Isaura" a fost atât de mare încât încă o face pe Lucélia una dintre cele mai populare actrițe din țară. După aceea au urmat roluri importante în Locomotive, Água Viva, Guerra dos Sexos, Vereda Tropical, Sinhá Moça și Carmem. Prezența ei la televiziune a scăzut începând cu anii 1990, când a participat la Caso Especial și Você Decide de la Globo. 

Ultimul film în care apare datează din anul 2003.

A pozat în Playboy

În 1980, în încercarea de a se rupe de imaginea de "iubită a Braziliei", dobândită odată cu rolul ei în „Scalava Isaura”, a pozat goală pentru versiunea braziliană a revistei Playboy. Numărul din aprilie al revistei s-a vândut extrem de bine. Cu toate acestea, încercarea ei avea să aibă succes în filme.

Controversatul dramaturg Nelson Rodrigues a invitat-o pe Lucélia să joace în adaptarea cinematografică a piesei sale Bonitinha mas Ordinária. Știind că aceasta era șansa perfectă de a sparge stigmatul de fată cuminte, ea a acceptat. Ulterior, ea va juca în alte două adaptări ale pieselor lui Rodrigues: Engraçadinha și Álbum de família. Sursa AICI

Citește și: Iubită de milioane de copii, Mica de la „Abracadraba” se stinge la 31 ani. „M-am măritat cu boala”

În 1981, Lucélia a pozat din nou goală pentru Playboy, pentru a promova filmul Luz del Fuego, care spune povestea balerinei omonime care a șocat societatea braziliană de la începutul anilor 1950 prin fondarea unui partid politic naturist și prin crearea primei zone fără haine din Brazilia, pe o insulă din Baía de Guanabara. Filmul este unul dintre preferatele lui Fidel Castro, care deține o copie VHS a acestuia.

Citește și: 40 de ani este diva Teatrului Național din Craiova. Concediată, își vinde casa și ridică o biserică

Prietenul ei a fost

Într-un interviu acordat lui Fátima Lopes, în cadrul emisiunii "Spune-mi cum ești", actrița și-a amintit de perioada în care, alături de Chico Mendes, a luptat împotriva distrugerii Amazonului.

Cu toate acestea, partenerul și prietenul ei a fost ucis din cauza acțiunilor sale și, indignată, Lucélia Santos a făcut public evenimentul: "Am intrat într-un doliu profund și am început să răspândesc vestea că trebuie să existe pedepse pentru criminali. [...] În acel moment, viața mea a devenit un mic iad. [...] A trebuit să mă opresc pentru că îmi riscam viața [...], am suferit amenințări. [...] Așa că am decis că era timpul să părăsesc scena, am rămas în fundal pentru că eram prea expusă. Aveam un copil mic, m-am gândit la el și am decis să ies din lumina reflectoarelor. De asemenea, era important să-mi recapăt energia".

Controverse: vizita în China

În 2007, actrița a fost în China pentru a prospecta posibilitatea de a face un film. Doar că vizita a avut și conotații politice ea însoțindu-l pe președintele de azi al Braziliei Lula da Silva. 

„O serie de obstacole financiare și birocratice, printre altele, după cum a povestit brazilianca pentru Xinhua, i-au întârziat planurile care, cu răbdarea pe care a învățat să o dezvolte în relațiile cu chinezii, nu au fost uitate.
 Ea a văzut o nouă oportunitate în 2005, când l-a însoțit pe președintele brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, într-o vizită de stat în China.
Lucélia Santos a povestit că "O Amor do Outro Lado do Mundo", care inițial urma să fie o telenovelă, a fost transformat într-un film. Sursa AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te