Drama din viața lui Costel Constantin. Care a fost ultimul său mesaj, de onomastică? Cauza morții

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 23.05.2024 - 13:55
Drama din viața lui Costel Constantin - Foto: Facebook/Teatrul Național „IL Caragiale” București
cu sotia Mihaela
in teatru

Drama din viața lui Costel Constantin. Marele actor s-a stins din viața fulgerător, miercuri, 22 mai, se pare că din cauza unui infarct suferit pe fond de diabet. Cu doar o zi înainte primise felicitări pentru ziua sa onomastică. Va fi înmormântat în Cimitirul Sfânta Vineri.

SHARE

Drama din viața lui Costel Constantin. Marele actor s-a stins din viață joi, 22 mai, la vârsta de 81 de ani. Totul s-a întâmplat subit, după ce, cu o zi înainte, când primise felicitări de ziua sa onomastică, părea într-o formă bună.

Dar cel care l-a intepretat pe Ștefan cel Mare în „Apus de soare”, după două legende ale teatrului Constantin Nottara și George Calboreanu, ascunde, de fapt, o mare suferință sufletească.

Drama din viața lui Costel Constantin. Care a fost ultimul său mesaj, de onomastică? Cauza morții

Marele actor, care a jucat în peste 80 de filme și peste 200 de piese de teatru pe scena Teatrului Național din București, s-a stins din viață miercuri, 22 mai, la vârsta de 81 de ani.

Moarta sa i-a luat prin surprindere pe toți cei care-l cunoșteau, mai ales că artistul nu dădea semne că ar avea vreo suferință medicală majoră, fiind într-o formă fizică bună, chiar și la acea vârstă.

Mai mult, cu doar o zi înaintea decesului, pe 21 mai, primise felicitări de la mulți apropiați, ce-i uraseră  „La mulți ani!” cu ocazia Sfinților Constantin și Elena, ziua sa onomastică.

Jurnalista Ioana Mandache a dezvăluit că a fost, probabil, ultima persoană care a vorbit cu actorul, chiar în acea zi.

De altfel, ea a primit și un mesaj din partea acestuia, la o oră destul de târzie din seară, ultimul mesaj al acestuia pe această lume.

Citește și: A murit Costel Constantin, ultimul actor al generației de aur. De ce renunțase la actorie?

„Ieri l-am sunat și i-am spus „La mulți ani!” de Sfântul Constantin și Elena. Eu sunt încă șocată pentru că am avut o conversație de suflet cu el. Era ok, nu părea să fie bolnav sau să aibă vreo problemă. 

Pe la 22:30, aseară, mi-a trimis un mesaj cu o icoană, cu Maica Domnului și cu pruncul. Am văzut-o abia de dimineață. El a trimis mesaj prietenilor de suflet. 

Am rămas șocată atunci când am aflat că s-a prăpădit așa dintr-o dată! Probabil că a murit azi-noapte sau azi de dimineață pentru că aseară el era on-line”, a declarat jurnalista, conform click.ro.

Costel Constantin a fost devastat de moartea, în 2023, a soției sale, Mihaela - Foto: Facebook/Andreea Berecleanu

Deși părea într-o formă fizică bună, Costel Constantin era măcinat e drama prin care trecuse în 2023. Partenera sa de viață de aproape 50 de ani, cu care se căsătorise în 1974, Mihaela, a murit pe parcursul anului trecut.

Dispariția acesteia l-a lăsat pe actor nu doar să trăiscă singur în apartamentul unde adunase atîtea amintiri cu soția sa, ci și cu un imens gol sufletesc.

În opinia jurnalistei, acesta ar fi putut fi motivul pentru are Costel Constantin s-a stins atât de brusc, deși, aparent, nu avea nicio problemă medicală majoră.

„El suferea cumplit după Mihaela, soția sa, care s-a prăpădit în urmă cu nici un an. Nu știu dacă avea și o depresie, cert este că eu cred că de asta a murit, de dorul ei. Spunea că nu mai este el de când ea a murit. Nu se mai regăsea! 

Ei erau foarte apropiați. Știu că ea avea un magazin alimentar, s-a ocupat de afacerea asta, dar ei doi erau nedezlipiți. Ea tot timpul era cu el, la teatru, peste tot! Îl însoțea oriunde mergea. 

Rămăsese singur pe lume și suferea de singurătate. Anul trecut și-a luat „Adio!” de la scenă, cu ultimul lui spectacol în care a jucat: „Omul care a văzut moartea!”.

Ei nu aveau copii. El avea un băiat dintr-o altă căsătorie, și ea la fel. Era și bunic!”, a mai declarat Ioana Mandache, pentru sursa citată.

Citește și: Cum a ajuns Vlad Rădescu cel mai popular actor român din China? Filmul ce l-a făcut o legendă acolo

Ulterior, jurnalista a precizat că actorului i s-a făcut rău, din cauza unui diabet pe fond de stres, pe care reușise să-l țină sub control până atunci.

Ironia soartei a fost ca el să moară chiar în Spitalul Sfântul Pantelimon, unde fiul său, Vlad, este medic chirurg și pe care-l sunase pentru a-l anunța despre starea sa. 

Alături de Adela Mărculescu și Florentina Țilea, în piesa de mare succes „Omul care aduce moartea”, montată la TNB - Facebook/Teatrul Național „IL Caragiale” București

„A murit chiar în spitalul unde lucrează fiul lui. După un control de rutină, a făcut infarct”, a dezvăluit jurnalista Ioana Mandache, pentru aceeași sursă.

Costel Constantin a fost căsătorit timp de aproape cinci decenii cu Mihaela. S-au cunoscut în 1974 și s-au căsătorit în 1977.

Amândoi mai aveau câte un mariaj la activ. Fiecare dintre ei era deja părinte, având câte un băiat din căsniciile anterioare. Vlad - medic chirurg - și Tudor, fost căpitan al echipei naționale de rugby, care a jucat timp de 10 ani și în Franța.

În momentul de față el este  om de afaceri, ocupându-se de vânzarea de mobilă.

Citește și: Care a fost ultima replică a lui Dem Rădulescu? „Apoi a căzut și a murit”. De ce i se spunea Bibanu?

Costel Constantin era și bunic, nepotul lui făcând tot rugby, iar nepoata sa fiind studentă la Facultatea de Drept.

Regretatul actor va fi înmormântat în Cimitirul Sfânta Vineri, după cum a dezvăluit chiar nora lui, Cristina Constantin. Acesta își va dormi somnul de veci lângă soția sa, Mihaela.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te