De ce s-au certat Cezara Dafinescu și Aimée Iacobescu, două dintre cele mai frumoase actrițe

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 04.08.2023 - 11:41
Aimee Iacobescu, Diplan și Cezara dafinescu - Foto: Arhiva
De la ce a pornit scandalul monstru între Cezara Dafinescu și Aimée Iacobescu, în urmă cu mulți ani
Cezara Dafinescu

De la ce a pornit scandalul monstru între două cunoscute actrițe din România. Este vorba despre Cezara Dafinescu și Aimée Iacobescu, care au avut un conflict în urmă cu mulți ani.

SHARE

De la ce a pornit scandalul monstru între două cunoscute actrițe din România. Este vorba despre Cezara Dafinescu și Aimée Iacobescu care au avut un conflict în urmă cu mulți ani. 

În anul 2015Aimée Iacobescu şi Cezara Dafinescu au ajuns la un conflict puternic din cauza banilor. Aimée Iacobescu i-a împrumutat Cezarei Dafinescu o sumă de bani care nu i-a fost returnată.

"Datorită admiratorilor mei care îmi sunt mereu alături, am reuşit să-mi plătesc datoriile şi voi putea să trec această iarnă fără probleme. Pentru operaţia de cataractă a mamei mele am pus deoparte 2.000 de lei.

După ce am declarat câţi bani s-au strâns din donaţii, pe 10 decembrie, m-a sunat Cezara să-mi ceară 2.000 de lei... A specificat «cu împrumut, până pe 15». 

Citește și: Sindicaliștii, enervați de impozitarea cu CASS a tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă

Am crezut că până pe 15 decembrie, când luăm pensia, dar a vrut până pe 15 ianuarie (2016 - n.r.). Şi i-am dat. A venit, a luat banii şi dusă a fost.

Mama a fost martoră. Nu m-am gândit nicio secundă să facem o hârtie de mână, că doar ne cunoaştem de atâta vreme. De atunci Cezara n-a mai dat niciun semn.

Am tot sunat-o, dar nu-mi răspunde. I-am trimis şi un mesaj la care nu a răspuns... Eu, acum, ce fac cu mama, cum o mai operez dacă nu mai am bani?!”, a declarat Aimée Iacobescu, pentru ziarul Ring la vremea respectivă.

Dezamăgirea a fost foarte mare pentru Aimée Iacobescu, mai ales că cele două actrițe se cunoșteau de foarte mulți ani.

Adevărul, undeva la mijloc

Pe de altă parte, Cezara Dafinescu a mărturisit că nu ar fi împrumutat niciodată bani de la Aimée.

„Ne cunoaştem de atâta timp şi niciodată n-am împrumutat bani de la ea. Într-adevăr, m-a rugat să ne vedem şi am vizitat-o acasă luna trecută, însă doar pentru a-i citi reacţiile oamenilor la declaraţiile ei în care spunea că moare de foame în casă.

A fost deranjată de felul în care lumea comenta pe internet situaţia ei şi atunci ea mi-a propus să spunem că m-a împrumutat cu 2.000 de lei, ca să-şi mai spele imaginea publică.

Aşadar, a fost o convenţie între noi, nu mi-a dat niciun ban şi n-am luat nimic de la Aimée Iacobescu. Ştiu că se confruntă cu probleme de sănătate şi financiare şi mereu am sprijinit-o.

Probabil că din cauza tratamentului care are, se pare, şi efecte secundare, a uitat ce a făcut cu banii respectivi. N-am ce sumă să-i înapoiez pentru că n-am luat niciun leu de la Aimée Iacobescu”, a declarat atunci şi Cezara Dafinescu pentru sursa citată.

A fost iubită de public

Aimée Iacobescu, una din cele mai frumoase și talentate artiste, ar fi împlinit 77 de ani. S-a stins în 2018. Actriţa a jucat, de-a lungul carierei, zeci de roluri în spectacole de teatru şi în filme.

Finalul vieții a fost unul întunecat. Actrița s-a luptat cu cancerul, dar și cu lipsuri materiale drastice.

Aimée Iacobescu s-a născut la 1 iulie 1946, la Unguriu, în județul Buzău.

A absolvit Secția de Actorie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București (IATC) în 1968.

Citeşte şi: Ciolacu, despre pensiile speciale: „Trebuie o reformă. Am să o duc până la capăt”

După facultate, Aimée Iacobescu a fost repartizată la Teatrul Național din București, unde a jucat 40 de ani, între 1968 și 2008.

Aimée Iacobescu a fost preferata regizorului Sergiu Nicolaescu. Cel mai important rol pentru care a rămas în amintirea publicului este cel al Domniței Ralu.

Actrița după care oamenii întorceau capul pe stradă

Actrița Cezara Dafinescu s-a născut la 4 august 1948, in Sibiu. A fost campioană națională la atletism în liceu și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1973, la clasa profesorului Moni Ghelerter. De la absolvirea facultății este angajată a Teatrului Național București.

go

A jucat pe scena Naționalului bucureștean zeci de roluri.

Într-o declarație sinceră, Cezara spunea: „arătam atât de bine, încât oamenii îşi întorceau capul după mine pe stradă”.

Cezara Dafinescu a fost căsătorită timp de 20 de ani cu actorul George Motoi. George era cu 12 ani mai mare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te