Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi în timp real prezența la vot
9.440.160 Votanți în România
52,42 %
797.586 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

De ce scade presiunea la centrala de apartament? Cum o reglezi pentru a-ți reduce factura la gaze

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.11.2024 - 12:27
De ce scade presiunea la centrala de apartament? Cum o reglezi pentru a-ți reduce factura la gaze - Foto: Profimedia images
De ce scade presiunea la centrala de apartament? Cum o reglezi pentru a-ți reduce factura la gaze - Foto: Profimedia images

De ce scade presiunea la centrala de apartament. Scăderea presiunii la centrala termică poate deveni o problemă dacă nu este gestionată la timp. De ce apare acest fenomen, care este presiunea optimă și cum să o reglezi pentru a asigura funcționarea corectă a centralei termice.

SHARE

De ce scade presiunea la centrala de apartament? Scăderea presiunii la centrală este o problemă des întâlnită, dar care poate crea dificultăți dacă nu este remediată rapid, iar în timp ar putea genera costuri mari de întreținere.

De ce scade presiunea la centrala de apartament? Cum o reglezi pentru a-ți reduce factura la gaze

Dacă și tu te confrunți cu o scădere a presiunii, află că nu este ceva neobișnuit, explică specialiștii, care recomandă verificarea presiunii centralei o dată pe săptămână.

În caz de defecte nerezolvate, presiunea scăzută poate opri centrala și activa modul de avarie. Pentru a verifica presiunea, poți folosi manometrul centralei sau display-ul digital, în funcție de model.

Presiunea optimă este de 1.5 bari, iar valorile normale sunt cuprinse între 1 și 2 bari. Dacă presiunea scade sub aceste limite, primul pas este să verifici dacă există scurgeri de apă, fie în centrală, fie în rețeaua de țevi și calorifere din casă.

Citește și: 5 sfaturi utile pentru folosirea eficientă a centralei termice. Iată cum îți reduci factura la gaze

Experții avertizează că scurgerile pot fi mici și dificil de observat. Dacă depistezi o scurgere minoră, poți încerca să remediezi problema, dar pentru probleme mai complexe este recomandat să apelezi la un instalator.

Sursa foto: Profimedia images

Citește și: Caloriferul nu se încălzește complet? Cauzele și soluțiile pentru o reparație rapidă și gratuită

Cea mai comună cauză a scăderii presiunii este aerisirea caloriferelor, în special în sezonul rece. Aceasta poate determina activarea modului de avarie al centralei, indicând o eroare pe display.

Pentru a remedia, trebuie să oprești centrala și să aștepți 30 de minute pentru a se răci înainte de a o reîncărca cu apă prin robinetul de umplere, care se află sub centrală. După ce presiunea ajunge la 1.5 bari, oprește alimentarea cu apă.

Citește și: Ce putere trebuie să aibă centrala termică pe gaz? Cum să alegi varianta potrivită pentru casa ta

Atenție! Nu încărca centrala cu apă cât timp aceasta funcționează, deoarece presiunea poate crește prea mult și declanșa supapa de siguranță.

Dacă presiunea a fost crescută accidental, aerisirea caloriferelor sau golirea apei din centrală sunt soluțiile pentru revenirea la nivelul optim.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te