De ce Adrian Păduraru și Teodora Mareș, iubiți în „Declarație de dragoste”, se urau în afara scenei?

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.02.2024 - 16:31
De ce Adrian Păduraru se iubeau în „Declarație de dragoste” și nu se suportau în afara scenei? - Foto: Facebook / Studiourile Buftea

De ce Adrian Păduraru se iubeau în „Declarație de dragoste” și nu se suportau în afara scenei? a fost o întrebare care și-a găsit răspunsul ,a mulți ani după ce s-a filmat pelicula. „Declarație de dragoste” a fost unul dintre cele mai romantice și vizionate filme autohtone.

SHARE

Teodora Mareș si Adrian Păduraru au jucat în “Declaratie de dragoste”, fim în regia lui Nicolae Corjos, din 1985. A fost unul din cele mai iubite filme de către tineret și nu numai, dinainte de 1989.

Filmul spune povestea lui Alexandru care era un băiat de familie foarte bună și a Ioanei, o fată de familie modestă, fără mamă. Ea își crește singură fratele, în timp ce tatăl ei are mari probleme la muncă.

Citește și: Recunoașteți personajul? Actorul care i-a „furat” soția unui mare antrenor de fotbal

Între cei doi liceeni intervine mama lui Alexandru care vrea cu orice preț să îi despartă.În film joacă și profesoara Isoscel, Tamara Buciuceanu Botez, cea care o informează pe mama băiatului că Ioana îi sucește mințile.

Singurul care le ține parrte este profesorul de filosofie, Ion Caramitru în film.

Citește și: Recunoașteți personajul? „Radu cel Frumos” al filmului românesc, părăsit de prima soție

Într-un gest de răzvrătire, Alexandru refuză să meargă la facultate și pleacă să lucreze pe șantier. El află de la o prietenă comună că tatăl Ioanei este abuzaiv arestat. El se întoarce la București și, aflând că Ioana era plecată în vacanță la mătușa sa de la Constanța, se duce după ea la mare. Cei doi foști liceeni se regăsesc pe plajă și se îmbrățișează.

Citește și: Cum au murit la cutremur Toma Caragiu, Doina Badea, Bocăneț? De ce nu au avut nicio șansă?

Iubiți în film nu se suportau în realitate

Alexandru Păduraru a povestit relația tensionată dintre cei doi. 

„Nu ne suportam la vremea aceea. Era o oarecare țâfnă între noi. În pauzele de la filmări nu ne vorbeam, ne ignoram. Dacă lumea a crezut într-o poveste de dragoste dincolo de scenariul din film, atunci poate că a fost doar meritul jocului nostru de pe micile ecrane. Când repetam fiecăruia dintre noi i se părea că celălalt nu face exact ceea ce trebuie...

„Pur și simplu nu ne suportam. Nu știu cum publicul ne-a văzut împreună și a crezut că suntem bine, dar adevărul a fost cu totul altul. Astăzi suntem doi colegi care împart amintirea unui mare succes. Acum suntem foarte în regulă, dar atunci nu eram..”, preciza în Adrian Păduraru, interpretul personajului principal masculin al fimului.

Timp de 30 de ani cei doi nu și-au vorbit. Apoi, au apărut în 2017, în același film.

Adio, dar NU rămân cu tine

Teodora nu a mai privit înapoi după încetarea filmărilor.

„Vă spun sincer că în aceşti 32 de ani am refuzat să mai joc alături de el. «Declaraţie de dragoste» a avut un impact atât de mare încât nu am mai vrut să fiu asociată cu personajul de atunci, nici cu el, ca şi cuplu. Drept pentru care am declinat toate ofertele. De data am zis că e ok.

Cineva s-a gândit la mine, am primit un telefon de la Adrian care se cunoaşte cu regizorul. Am acceptat pentru că-l văzusem pe Tedy Necula într-un interviu şi mi-a plăcut. De regulă ştiu să citesc printre rânduri şi am simţit că are calităţi şi potenţial. Am citit scenariul şi mi-a plăcut foarte mult. Am zis «Da» fără nici o urmă de îndoială”, a spus Teodora mareș.

În final cei doi s-au împăcat dar nu au ajuns niciodată prieteni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te