Recunoașteți personajul? Actorul care i-a „furat” soția unui mare antrenor de fotbal

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 08.04.2024 - 09:33
Actorul care i-a „furat” soția unui mare antrenor de fotbal - Foto: Facebook/Colectia „Mari Actori Romani”
tufaru anda pittis
tastaman jenei

Personajul de mai sus este un actor pe care generațiile mai tinere nici nu-l cunosc. A strălucit în anii 70, mai ales prin intermediul emisiunilor tv. Chipeș și șarmant, a fost căsătorit de 4 ori, inclusiv cu o cunoscută actriță pe care i-a „furat-o” unui mare antrenor de fotbal.

SHARE

Personajul de astăzi este un actor care ar fi împlinit pe 3 februarie vârsta de 80 de ani. Talentat, dar nestatornic, i-a „furat” soția unui mare antrenor de fotbal, fiind el însuși părăsit de femeia pe care a iubit-o cel mai mult.

Recunoașteți personajul? Actorul care i-a „furat” soția unui mare antrenor de fotbal

Adorat de public, în profesie, dar și de femei, în viața personală, Dan Tufaru a reușit „performanța” de a deveni un „ilustru necunoscut” generațiilor mai tinere de spectatori.

Cu aer de rebel și fizic atrăgător, Tufaru a fost un „răsfățat” publicului, dar nu atât prin intermediul rolurilor din teatru sau film, ci mai ales prin emisiunile de televiziune din anii 70.

S-a născut pe 3 februarie 1944. într-o familie relativ modestă din cartierul Dorobanți, fiind al doilea din cei patru copii ai generalului Mircea Tufaru și ai Elenei Tufaru. 

Rămas orfan de mic, se mută cu mama și cu cele trei surori la bunicii din partea mamei, în Giulești. A absolvit IATC în 1965.

A jucat mai întâi la Teatrul Național din Craiova, apoi la Teatrul Giulești, iar din 1976, fără întrerupere, la Teatrul de Comedie. În ultimii ani ai vieții a jucat pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București.

În cinematografie a apărut în pelicule ca „Nebunia lui Pantalone” (1971), „Diavolul și bunul Dumnezeu” (1970), „Păcală” (1974), „Revanșa” (1978), „Nea Mărin miliardar” (1979), „Un om în loden” (1979), „Ora zero” (1979), „Sosesc păsările călătoare” (1985) ,Începutul adevărului (Oglinda)” (1994), „Crucea de piatră” (1994), conform cinemagia.ro.

A fost agitat în viața personală, fiind căsătorit de patru ori. Prima oară, în 1966, cu Miruna Petrescu, de care a divorțat în 1969. După doi ani a dus-o la altar pe Anda Călugăreanu, neuitata actriță și cântăreață. 

Citește și: Dan Tufaru moare, la 58 de ani, cu puțin înaintea marii sale iubiri Vasilica Tastaman. „E un semn”

Până la acel moment, încă se lupta să devină cunoscut publicului, pentru că avusese doar niște roluri în teatru și film, dar nimic care să-l scoată în evidență.

Dan Tufaru, Anda Călugăreanu și Florian Pittiș au format un faimos trio în anii 70 - Foto: Facebook/Colecția „Mari Actori Romani”

Dar șansa i-a surâs când genialul regizor și realizator tv, Alexandru Bocăneț, s-a gândit la un trio vesel, format din artiști tineri, frumoși și talentați, pe care să-i propulseze prin intermediul emisiunilor tv.

Așa s-a format acel trio faimos  la cea vreme, Anda Călugăreanu, care era deja în vogă, Florian Pittiș și, firește, Dan Tufaru, soțul de atunci al Andei.

A fost momentul în care steaua lui Tufaru a atins strălucirea sa maximă. Dar, cu toate că la televizor păreau că sunt veseli și fericiți, în realitate, căsnicia celor doi era deja „pe butuci”.

La numai doi ani de la căsătorie, Dan Tufaru s-a îndrăgostit de frumoasa actriță Vasilica Tastaman, cu 11 ani mai în vârstă ca el, părăsind-o imediat pe Anda Călugăreanu.

„Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica Tastaman. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu…”, rememora mai târziu, actorul Vladimir Găitan.

Ioana Tufaru, fiica actorului și a Andrei Călugăreanu a povestit că a aflat că tatăl ei o înșela deseori pe mama ei.

Citește și: Actrița după care suspinau actori și sportivi celebri fuge din țară la 48 ani. Moare repetând un rol

„Eu aveam doar un an și jumătate când s-au despărțit părinții mei, dar mi s-a povestit că tatăl meu nu a fost ușă de biserică nici în timpul căsniciei lor... Dar nu a lăsat-o până nu a cunoscut-o pe Vasilica Tastaman, care parcă i-a luat mințile.

Am înțeles că a iubit-o nebunește. La un moment dat, s-a dus acasă la mama și i-a spus, sec, „Fă-mi bagajele, că plec!”. Iar ea, o doamnă, s-a conformat”, a spus aceasta, potrivit jurnalul.ro.

Actrița Vasilica Tastaman a fost căsătorită 10 ani cu Emeric Jenei, cu care a avut un copil - Foto: Facebook/Colectia „Mari Actori Romani”/revista „Teatrul” din 1972

Vasilica Tastaman venea și ea după o căsnicie de 10 ani alături de marele antrenor de fotbal Emeric Jenei. 

Relația celor doi a durat mai puțin de un deceniu și a fost unul în care actrița l-ar fi înșelat. De altfel, Vasilica Tastaman a decis să plece în Suedia, în 1981,deși avea deja 48 de ani.

Au urmat decenii de viață liniștită pentru artistă care a jucat în piese locale.

După Revoluție, a venit în România, dar drumul ei s-a oprit mai mult la Oradea, unde locuia fiul din mariajul cu Jenei, Călin.

La rândul său, Dan Tufaru s-a mai căsătorit o dată, cu tânăra actriță, pe atunci, Cristina Dogaru, dar de data acesta viața lui nu a mai fost publică. Nu mai era în atenția noii generații de public, mulți nemaiștiind cine a fost.

Dan Tufaru a murit pe 28 noiembrie 2002, la vârsta de 58 de ani. După doar 4 luni, pe 30 martie 2003, a încetat din viață și Vasilica Tastaman. la 69 de ani.

Citește și: Destinul tragic al Andei Călugăreanu: Respinsă de 9 ori la Teatru, soțul fuge cu Vasilica Tastaman

Actriţa urma să joace într-un spectacol de la Teatrul de Comedie, „Audiţia”, de Al. Galin, în regia lui Mircea Cornişteanu. În timp ce repeta pentru premieră, o hemoragie digestivă i-a curmat visul de a fi din nou pe scenă.

Deși avea calitățile de a deveni o adevărată stea, Dan Tufaru a rămas doar o cometă pe „cerul” artei actoricești din România, victimă a propriilor pasiuni și a propriului șarm.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te