Cum poți slăbi cu ajutorul apei de băut? Japonezii au descoperit metoda. În ce constă?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.08.2024 - 10:33
Cum poți slăbi cu ajutorul apei de băut? Japonezii au descoperit metoda. În ce constă - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Cum poți slăbi cu ajutorul apei de băut? Japonezii au descoperit metoda. În ce constă - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

O nouă metodă de slăbit are tot mai mulți adepți. Nu est eo dietă minune. Apa este ingredientul principal. Cu ajutorul ei poți pierde câteva kilograme bune. Se numește metoda japoneză.

SHARE

Apa poate ajuta la eliminarea multor kilograme dacă este inclusă în dieta de zi cu zi. Este vorba despre consumarea mai multor pahare cu apă. 

Metoda japoneză de slăbit este ușor de ținut, mai ales că totul se produce treptat. 

Cum poți slăbi cu ajutorul apei de băut? Japonezii au descoperit metoda. În ce constă?

În Japonia există o practică numită metoda Sayu.  Aceasta metoda interesantă promovează consumul de apă precum un instrument de slăbit. Nu este o dietă minune prin care obținem rezultate imediate fără a face nimic.

Citește și: Ce este dieta atlantică? Ce beneficii are? Poți mânca și carne și cartofi

Ci pur și simplu ne concentrăm pe modul în care bem apă. Această metodă spune că ar trebui să bem între patru și cinci pahare de apă la temperatura camerei în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

După ce le-ați luat, trebuie să așteptați 45 de minute înainte de a mânca alimente solide. Pe tot parcursul zilei ar trebui să continuați să beți apă în funcție de nevoile individuale. Celor care nu beau multă apă în general li se recomandă să înceapă prin a bea doar unul sau două pahare de apă pe stomacul gol și să mărească treptat doza până ajung la cele cinci recomandate de metoda Sayu, scrie ziarulromanesc.de.

Citește și: ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Beneficiile metodei Sayu 

Iată cateva dintre beneficiile de a pierde în greutate prin consumul de apă pe stomacul gol. Persoanele care urmează această metodă japoneză susțin că:

Ajută la pierderea în greutate.

Îmbunătățește sănătatea intestinală.

Elimina toxinele.

Reduce retenția de lichide.

Reduce riscul de a avea diabet sau hipertensiune arterială. 

Citește și: Ce se întâmplă dacă bei dimineața un pahar de apă caldă pe stomacul gol? Ajută sau nu la slăbit?

Realitatea este că apa potabilă ca atare nu provoacă pierderea în greutate. Însă, apa contribuie la pierderea în greutate prin îmbunătățirea digestiei, creșterea senzației de sațietate și, de asemenea, prin înlocuirea altor băuturi calorice precum băuturile răcoritoare sau sucurile cu zahăr.

Apa singură nu te va ajuta să slăbești. Este necesar să o însoțești cu exerciții fizice și o alimentație sănătoasă. Însă va facilita slabirea contribuind la o mai mare hidratare, îmbunătățirea metabolismului și controlul poftei de mancare, conform .eleconomista.es

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te