Ce se întâmplă dacă bei dimineața un pahar de apă caldă pe stomacul gol? Ajută sau nu la slăbit?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.07.2024 - 09:09
Ce se întâmplă dacă bei dimineața un pahar de apă caldă pe stomacul gol? Ajută sau nu la slăbit? - Foto: Profimedia Images / (imagine cu caracter ilustrativ)

Ce se întâmplă dacă bei dimineața un pahar de apă caldă pe stomacul gol? Ajută sau nu la slăbit? Ce spun specialiștii și ce beneficii are apa caldă asupra organismului?

SHARE

Ce se întâmplă dacă bei dimineața un pahar de apă caldă pe stomacul gol? Ajută sau nu la slăbit? Ce spun specialiștii și ce beneficii are apa caldă asupra organismului?

De ce trebuie să bei apă caldă pe stomacul gol?

Majoritatea oamenilor nu ar visa niciodată să bea apă caldă, dar de fapt oferă multe beneficii pentru sănătate. Apa rece ar putea părea mai răcoritoare, dar de fapt, împiedică procesul de absorbție a nutrienților în timpul digestiei, deoarece organismul trebuie să se concentreze pe încălzirea temperaturii corpului.

Un studiu a descoperit chiar că apa rece poate face ca mucusul nazal să fie mai gros și mai dificil să treacă prin tractul respirator. În cultura chineză și indiană antică, se crede că consumul de apă caldă atunci când te trezești ajută la îmbunătățirea digestiei și la ameliorarea congestiei. Unii spun chiar că apa caldă poate relaxa sistemul nervos, deoarece corpul nu va trebui să muncească atât de mult pentru a încălzi apa.

A servi apă rece la masă în cultura chineză este considerat un dezechilibru; în schimb, au ceai cald sau apă caldă. Apa trebuie să fie întotdeauna între 48-60 de grade C, astfel încât să nu ardă gâtul sau esofagul. Apa mai caldă de 70 de grade C poate provoca arsuri grave, așa că ai grijă cât de caldă faci apa dimineața.

Stella Metsovas, expert în domeniul ştiinţelor nutriţionale, spune că unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru corpul nostru este consumul de apă caldă dimineaţa. Acest obicei aduce cu el o mulțime de beneficii pentru organismul uman.

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dietă și fără să mergi la sală

Atunci când o persoană nu bea suficientă apă, intestinul subţire absoarbe cea mai mare parte a apei din alimente, astfel intervine deshidratarea şi face ca digestia să devină tot mai dificilă. În aceste momente, corpul se simte plin și epuizat, astfel i se reduce din energie și productivitate.

Apa fierbinte ajută organismul să se detoxifice. Când apa este suficient de caldă pentru a ridica temperatura corpului unei persoane, apar transpiraţiile, astfel, toxinele sunt eliminate.

Apa caldă lărşeşte vasele de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia. Acest lucru poate face ca muşchii să se relaxeze, iar durerile să se amelioreze, chiar să dispară. Consumul de apă caldă poate oferi și o uşurare a durerii interne.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te