Cuba, o călătorie exotică cu parfum atemporal

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 16.12.2019 - 15:34

Chiar dacă nu ați plecat încă în vacanța de vară, acum este momentul să vă planificați unde vă veți relaxa și distra la iarnă, deoarece încep să apară ofertele de tip „Early Booking”. Iar Cuba este o destinație exotică complexă și spectaculoasă.

SHARE

Plajă, relaxare, parfum fin de havane și distracție pe ritmuri de salsa? Sau romantism, intimitate și discreție, în fața unui mojito cu rom autentic, într-un resort luxos exclusiv pentru adulți? Totul este posibil în țara lui El Comandante Che Guevara.

Serviciile de tip „All Inclusive” sunt la cel mai înalt nivel, iar tarifele unei astfel de vacanțe ieșite din tipare concurează, daca rezervați din timp sau pândiți ofertele speciale, sejururile la 5 stele în Turcia sau Grecia, pornind de la aproximativ 900-1.000 de euro pentru șapte zile, cu zbor din Madrid și taxe incluse.

Cuba, cea mai mare insulă din Antile, pare a fi rămas blocată în timp de la preluarea puterii de către regimul Castro, în 1959. Din cauza embargoului impus de Statele Unite, pe străzi circulă, în general, numai automobile de epocă, din anii ’50-’60, sau mașini ieșite de sub fosta cortină de fier, precum Dacia 1300 sau Lada.

Iar aerul baroc, colonial sau neoclasic al clădirilor din Havana, de exemplu, accentuează caracterul special al metropolei ce adăpostește, de fapt, trei orașe, Havana Centrală, Havana Veche și Vedado.

Cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Cuba este între lunile noiembrie și aprilie. Iar de Revelion, când Europa și alte zone de pe glob se află sub semnul frigului și al zăpezii, turiștii sunt atrași ca un magnet de plajele cu nisip fin.

Varadero, cu ai săi peste 20 de kilometri de plaje mirifice, scăldate de ape limpezi și umbrite de palmieri uriași, este principala destinație atât pentru petrecăreți, cât și pentru cei care se află în căutarea unui refugiu intim. Nu întâmplător, de exemplu, renumitul lanț hotelier pentru adulți Sandals a ales această zonă.

Aici, cuplurile de îndrăgostiți obișnuite cu distracția până în zori ori persoanele singure, care nu au greșit cu nimic pentru a fi trezite, de exemplu, la ora 7.00 dimineața de copiii care tropăie și chiuie pe holuri în drum spre micul dejun, au la dispoziție trei piscine, șase baruri, inclusiv unul de noapte, și un cigar bar.

De asemenea, masa poate fi servită chiar și după admirarea unui răsărit romantic. Iar tarifele nu sunt de speriat, pornind de la circa 90 de euro de persoană pe noapte în sistem „All Inclusive”.

Paradisus Varadero Resort & Spa este, după cum îi spune și numele, un paradis pentru amatorii de relaxare totală. Hotelul dispune de singura piscină Janzu din Cuba. Cu ce este Janzu așa specială? Conceptul, inventat de un mexican în anii ’90, se referă la un tratament Spa prin hidroterapie efectuat într-o piscină adâncă.

În timpul procedurii, clienții trebuie să aibă curajul de a se lăsa complet în mâinile terapeutului și să plutească chiar și cu capul sub apă pentru câteva secunde.

Ca idee, un sejur de șapte nopți la Paradisus Varadero Resort & Spa, cu zbor inclus din Madrid, pornește de la circa 1.300 de euro de persoană. Dar, pentru 300-400 de euro în plus, puteți opta pentru un Master Junior Suite cu propriul jacuzzi. Răsfăț maxim, mai ales dacă vă plănuiți luna de miere!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te