Cine se mută în aceste frumoase orașe primește 10.000 $, de bun-venit. Pentru ce se dau banii?

DE Florentina Enache | Actualizat: 14.06.2024 - 14:37
Cine se mută în aceste frumoase orașe primește 10.000 $, de bun-venit. Pentru ce se dau banii? - Foto: Pexels.com (Imagine cu rol ilustrativ)

Cine se mută în aceste frumoase orașe primește 10.000$, de bun-venit. Cu toate acestea, există anumite condiții.

SHARE

Mulți americani părăsesc orașele și statele mari, în special cele de pe coastă, pentru a trăi în locuri mai puțin aglomerate și poluate. California a pierdut aproape 350.000 de locuitori între 2021 și 2022.

Unele orașe din SUA oferă stimulente în numerar pentru a atrage noi locuitori, persoane care lucrează de la distanță, care pot munci de oriunde și care nu depind de un anumit loc pentru a trăi.

Citește și: Vacanță în Paralia Katerinis. Cât costă un sejur de 7 zile: ”Și să vrei nu ai pe ce să chletui bani”

Sumele oferite de diversele localități au ca scop creșterea populației și a economiei locale.

Aceste locuri, majoritatea din Vestul Mijlociu și Sudul Statelor Unite ale Americii, pot oferi celor care se mută și un cost al vieții mai mic, conform unui articol Business Insider.

Cine se mută în aceste frumoase orașe primește 10.000 $, de bun-venit. Pentru ce se dau banii?

Ryann Cooke a acceptat oferta de 10.000 de dolari pe care orașul Tulsa, Oklahoma, a făcut-o celor care se mută.

Cooke, care are în jur de 20 de ani și lucrează în domeniul rețelelor sociale, s-a mutat din Washington, DC, în Tulsa în iunie 2022. Ea a declarat că Oklahoma este mai ieftină, în general.

„Stau într-un apartament minunat și nu mi-am putut permite niciodată să locuiesc pe cont propriu înainte, dar costul vieții este mult mai mic în Tulsa decât în DC", a spus Cooke.

Citește și: Cum se descurcă românii care merg în vacanță în Turcia și nu știu engleză sau turcă?

Inițiativa de stimulare a relocării din Tulsa, numită Tulsa Remote, este probabil cel mai cunoscut program de acest gen.

Iată care sunt orașele și comitatele din SUA care oferă bani celor care vor să se mute în acele locuri.

Columbus, Georgia

Columbus, un oraș cu puțin peste 200.000 de locuitori, situat la granița dintre Georgia și Alabama, oferă 5.000 de dolari, dacă te muți acolo.

Cei 5.000 de dolari sunt destinați celor care muncesc de la distanță și care se mută în Columbus, de la cel puțin 120 de km în afara limitelor orașului.

Citește și: Cum să ai o vacanță în Grecia cu buget redus? Ce trebuie să știți despre cazare și benzinării

Candidații trebuie să fie angajați cu normă întreagă la distanță, să câștige cel puțin 75.000 de dolari pe an și să facă din comitatul Muscogee - unde se află Columbus - reședința lor principală.

Solicitanții sunt selectați de un comitet format din locuitori ai orașului, iar locurile pentru 2024 au fost deja epuizate.

Lincoln, Kansas

Comitatul Lincoln, din Kansas, o zonă rurală în care locuiesc mai puțin de 3.000 de persoane, oferă noilor locuitori 4.500 de dolari în numerar, plus 500 de dolari pentru internet de mare viteză, un abonament la o sală de sport și un coș lunar de ouă proaspete de la o fermă.

Participanții trebuie să fie muncească de la distanță și să câștige cel puțin 50.000 de dolari pe an. Trebuie să fie de acord să locuiască în comitatul Lincoln timp de cel puțin un an.

Citește și: Hotelul care îți dă banii înapoi pe o noapte de cazare, dacă ploaia îți strică planurile. Unde e?

Aceștia se pot califica și pentru alte avantaje, cum ar fi un teren gratuit pe care să își construiască o casă și încă 5.000 de dolari în numerar dacă soțul sau partenerul lor este angajat pentru un loc de muncă în comitat.

Mississippi, Arkansas

Comitatul Mississippi oferă locuitorilor noi și existenți până la 50.000 de dolari pentru construirea sau renovarea casei.

Participanții trebuie să fie angajați ai unor companii americane, printre care se numără US Steel și Big River Steel, și să fie de acord să locuiască în comitatul Mississippi timp de cel puțin patru ani.

Citește și: Ce drepturi ai dacă ți s-a anulat un zbor? Poți primi până la 600 de euro compensație

De la lansarea programului în toamna anului 2022, comitatul din Arkansas a obținut 80 de noi cumpărători de locuințe, dintre care mulți sunt proprietari de case la prima generație.

Newton, Iowa

Newton, Iowa, un oraș cu puțin sub 16.000 de locuitori aflat la 30 de minute de Des Moines, are un program care oferă oamenilor 10.000 de dolari dacă își cumpără o casă.

Totuși, nu poți cumpăra orice casă. Aceasta trebuie să valoreze cel puțin 240.000 de dolari. Cei care se mută nu vor primi fondurile până când inspectorii de construcții din orașul Newton nu vor emite un certificat de ocupare a clădirii.

Citește și: De ce trebuie să știi ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor? Ce se poate întâmpla?

După aceea, fondurile pot fi folosite pentru orice, iar oamenii nu trebuie să locuiască în casă pentru o anumită perioadă de timp.

Beneficiarii primesc, de asemenea, un pachet de bun-venit, care include cadouri de la întreprinderi și organizații locale și care este evaluat la 2.500 de dolari.

The Shoals, Alabama

Un grup de localități din nordul statului Alabama caută oameni care muncesc de la distanță, care să se mute acolo.

Programul, numit „Remote Shoals”, va oferi 10.000 de dolari celor care muncesc de la distanță pentru a se muta în zonă. Primii 2.500 de dolari sunt destinați să ajute cu mutarea. Alți 2.500 de dolari sunt oferiți după șase luni, iar ultimii 5.000 de dolari sunt acordați după un an întreg.

Solicitanții eligibili trebuie să aibă peste 18 ani și să se poată muta în regiune în termen de șase luni. De asemenea, ei trebuie să fie angajați în afara zonei și să aibă un venit anual minim de 52.000 de dolari.

Tulsa, Oklahoma

Programul oferă persoanelor eligibile care se mută 10.000 de dolari care pot fi folosiți pentru achiziționarea sau închirierea unei case în Tulsa și 500 de dolari pentru cheltuielile de călătorie. În plus față de acești bani, orașul le va oferi, de asemenea, potențialelor persoane care se mută un voucher Airbnb de 150 de dolari pentru a se familiariza cu orașul înainte de a se muta.

Începând cu 2022, programul „Tulsa Remote” a mutat peste 1.400 de persoane în Oklahoma. Unii participanți au ales Oklahoma în locul Texasului sau Georgiei.

Pentru a se califica pentru program, solicitanții trebuie să aibă peste 18 ani, să locuiască în afara Oklahomei, să aibă un flux constant de venituri, să poată lucra de la distanță și să promită să se mute și să locuiască în Tulsa timp de cel puțin un an.

West Virginia

Statul West Virginia are și el un astfel de program, lansat în aprilie 2021.

Până în iunie 2024, programul a declarat că 295 de persoane s-au mutat în acest stat, plus 272 de membri ai familiilor lor.

Programul a fost lansat inițial în Morgantown, un oraș universitar care găzduiește Universitatea West Virginia, și de atunci s-a extins la un total de cinci comunități din stat: New River Gorge, Greenbrier Valley, Eastern Panhandle și Greater Elkins.

Citește și: Produsul de 10 lei din bucătărie care te scapă definitiv de mucegai. Te ajută și la slăbit

Participanții primesc 10.000 de dolari plătiți în rate lunare pe parcursul primului an de mutare, iar ultimii 2.000 de dolari după al doilea an de ședere în West Virginia.

Pentru a fi eligibili, potențialii locuitori trebuie să aibă 18 ani sau mai mult, să fie angajați la distanță și să fie dispuși să se mute în West Virginia timp de doi ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te