Cinci lucruri pe care nu le știai despre Christian Dior. Suferința din care s-a născut „Miss Dior”

DE Bianca Iosef | Actualizat: 04.12.2022 - 14:30
Christian Dior- Foto: Medium

Când vorbim de eleganță, casa de modă Dior este și în ziua de astăzi un etalon, chiar dacă a luat naștere în urmă cu aproape 80 de ani. Stilul unic de la acea vreme a lui Christian Dior a rămas consemnat în istorie și pentru controversele pe care le-a stârnit.

SHARE

1. Deținea o galerie de artă la Paris

Înainte de a-și începe cariera în artă și modă, Dior și-a dorit de fapt să fie arhitect, în timp ce părinții săi și-au dorit să studieze politica. S -a înscris la Institutul de Studii Politice din Paris , cunoscut și sub numele de Sciences Po, din Paris. Dar studiile politice nu au fost cu siguranță foarte palpitante pentru el, așa că, în 1928, a decis să deschidă galerii de artă în  Paris.

În galeriile sale de artă au fost expuse lucrări ale unor artiști celebri, precum Pablo Picasso , Marcel Duchamp, Man Ray, Joan Miro și mulți alții.

Citește și: FOTO Un cântăreț a murit în ziua nunții. „Trebuia să dansăm. Acum îi aleg haine de înmormântare”

2. Feministele nu-i apreciau hainele

Feministelor nu le-a plăcut unele dintre colecțiile sale, deoarece considerau că cer femeilor să fie inconfortabile purtând articole precum corsete și căptușeli pentru a se încadra în standardele stabilite de Dior. 

Citește și: Destinul domniței Ruxandra: A avut 100.000 de nuntași, văduvă după an. Decapitată de armata soțului

3. Povestea din spatele parfumului Miss Dior

În timpul celui de -al Doilea Război Mondial , sora lui Christian Dior, Catherine Dior, a fost membru al Rezistenței franceze împotriva ocupației naziste. A fost capturată de Gestapo și trimisă în lagărul de concentrare Ravensbrück din Germania, unde a rămas închisă până la eliberarea ei în 1945. Ca un omagiu adus surorii ei, Dior a numit unul dintre parfumurile sale drept „ Domnișoara Dior ”. Esența parfumului este foarte florală, cu referire la timpul petrecut în sudul Franței, la Grasse.

4. Relația cu Yves Saint-Laurent

Când Yves Saint-Laurent a devenit asistentul de design al Dior, în 1955, avea doar nouăsprezece ani. Doi ani mai târziu, Christian Dior a murit în urma unui atac de cord, iar tânărul Yves Saint-Laurent a devenit directorul artistic al casei Dior.

5. Fiecare colecție are propria sa silueta

Christian Dior și-a adaptat colecțiile la vremuri. În 1947, după cel de-al Doilea Război Mondial, a prezentat creații care urmau să aducă bucurie și încredere oamenilor. De exemplu, se poate observa clar că florile au inspirat designul rochiilor din colecția „ Corolle ”. Femeile care obișnuiau să îmbrace rochii „ Corolle ” arătau ca niște lalele tinere. Apoi, colecția „ En 8 ”, care este cunoscută și sub numele de „ New Look ”, a scos în evidență formele corpului femeilor, scrie DW.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te