FOTOREPORTAJ Cele mai spectaculoase linii de coastă pe care să le vezi din înaltul cerului

DE Newsweek | Actualizat: 24.06.2023 - 15:37
La Fontelina Beach Club, Capri, Italia
Waikiki, Hawaii
Big Sur, California de Nord
Canalul Charlevoix, Michigan
Plaja Aquinnah, Martha’s Vineyard
Plaja Joatinga, Rio de Janeiro
Baia Regelui, Cape Town, Africa de Sud
Dubai Beach Club, Dubai, Emiratele Arabe Unite
Golful Phang Nga, Phuket, Thailanda
Insula Rottnest, Perth, Australia
Milford Sound, Noua Zeelandă

În Statele Unite, sărbătoarea Ziua Eroilor reprezintă începutul oficial al verii - și, odată cu el, al sezonului de plajă.  Nu există nimic mai liniștitor decât sunetul valurilor și senzația pe care ți-o dau soarele și nisipul ca să te transpună într-un stil de viață mai ușor.

SHARE

 Nu există nimic mai liniștitor decât sunetul valurilor și senzația pe care ți-o dau soarele și nisipul ca să te transpună într-un stil de viață mai ușor, departe de presiunile cotidiene.

Plaja în sine este un simbol al fericirii universal vesel, nostalgic și liniștitor. Cu fotografiile realizate din elicoptere, în noua sa carte, „Coastal“, Gray Malin încearcă „să imortalizeze aceste sentimente“ și spune: „Sper ca fotografiile mele aeriene să continue să readucă vizitatorii în locurile pe care le iubesc și să îi motiveze să meargă în zonele pe care încă nu le-au vizitat“.

De la apele albastre de culoare smaraldului ale lacului Michigan, până la plajele cu nisip alb din Perth, Australia, iată câteva dintre liniile de coastă preferate ale autorului cărții, care te vor ajuta să „faci din fiecare zi o evadare“.

Surf în Waikiki, Hawaii

Insulele Hawaii au o frumusețe de neegalat; există o energie atât de senină și relaxantă acolo. Le vizitez cât de des pot pentru a respira aerul curat, a mă reîncărca și a mă reconecta.

Hawaii întruchipează cu adevărat același spirit pe care încerc să îl evoc în munca mea - să fac din fiecare zi o evadare.

Podul Bixby, Big Sur, California de Nord

 

Cea mai bună excursie rutieră de-a lungul autostrăzii Pacific Coast Highway din California trebuie să includă o plimbare prin Parcul Național Big Sur. 

Există o energie celestă de-a lungul liniei de coastă de lângă Bixby Bridge care este contagioasă și care oferă amintiri de lungă durată tuturor celor care o vizitează.

Feribotul de pe canalul Charlevoix, Michigan

Am crescut petrecându-mi verile pe malul lacului Michigan și am o legătură pe viață cu Vestul Mijlociu. 

Apa uluitoare de culoare albăstruie a Marilor Lacuri și dunele de nisip măturate sunt cel mai bine păstrat secret al acestei zone.

Plaja Aquinnah, Martha’s Vineyard

Pentru o insulă relativ mică, Martha’s Vineyard este extrem de bogată în istorie, precum și plină de distracții „must-see and do“. 

Nu ratați Aquinnah Beach, renumită pentru stâncile sale roșii. Și, oriunde ați ajunge, asigurați-vă că mâncați mult pește capturat local și bucurați-vă de această frumoasă porțiune de rai american.

Plaja Joatinga, Rio de Janeiro

Rio de Janeiro are o cultură a plajei diferită de orice alt oraș pe care l-am vizitat vreodată. Localnicii petrec de la răsărit la apus pe plajă, distrându-se sub soare. Face parte din identitatea lor braziliană - e un mod de viață.

La Fontelina Beach Club, Capri, Italia

Când am zburat deasupra insulei Capri, erau foarte puține plaje. Asta pentru că este o insulă stâncoasă, așa că a fost fascinant să văd aceste umbrele albastre aliniate pe vârful stâncilor, toate pe fundalul mării de un albastru intens. 

Baia Regelui, Cape Town, Africa de Sud

Cape Town are foarte multe laturi. Este uimitor de rafinat și, în același timp, accidentat.

Linia de coastă este pusă în valoare de multe piscine naturale pe care localnicii le folosesc pentru înot, deoarece apa oceanului poate fi destul de rece.

De sus, aceste bazine arată orbitor pe fondul valurilor care se sparg și al tonurilor pământii ale formațiunilor stâncoase.

Dubai Beach Club, Dubai, Emiratele Arabe Unite

Plajele din Dubai sunt foarte greu accesibile pe calea aerului, așa că mă consider incredibil de norocos că am avut ocazia să le surprind frumusețea și să împărtășesc această experiență prin intermediul fotografiilor mele. 

Am văzut atât de multe umbrele fabuloase de-a lungul vieții mele, dar nu am văzut niciodată unele ca acestea, care amintesc de bufetele de merinde.

Golful Phang Nga, Phuket, Thailanda

Vizitarea unora dintre cele mai îndrăgite plaje din Phuket necesită o barcă pentru a avea acces la insule.

Una dintre cele mai populare zone de vizitat cu barca este Parcul Național Phang Nga Bay, o minune geologică plină de insulițe, peșteri scufundate și formațiuni stâncoase uimitoare din calcar care se ridică vertical din apă.

Insula Rottnest, Perth, Australia

Așa numitul „Ținut de jos“ este unul dintre cele mai memorabile și remarcabile locuri în care am fost vreodată - se remarcă în special frumusețea naturală și sentimentul de aventură fără limite din întreaga țară, inclusiv peisajele senine de plajă din Perth.

Milford Sound, Noua Zeelandă

Prima dată când am vizitat Noua Zeelandă am făcut trei plimbări cu elicopterul în trei regiuni diferite; una deasupra Insulei de Nord, una deasupra vârfului Insulei de Sud și una deasupra Queenstown. 

Din păcate, vremea nu a fost grozavă când am fotografiat Queenstown, așa că m-am întors șase săptămâni mai târziu pentru a fotografia această zonă.

Adaptare după Coastal© Gray Malin. Publicată de Abrams.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te