Cele mai ciudate muzee din lume: muzeul părului, al apei plate sau al relațiilor rupte

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.12.2020 - 16:40
Muzeul părului din Avanos, Avanos, Turcia

E pandemie și nu mai putem călători prin lume. Dar putem face un rapid tur online prin cele mai ciudate muzee ale lumii.

SHARE

Muzeul Internațional al OZN-urilor, Roswell, New Mexico

La doar un stat distanță de bine cunoscuta Aria 51, din deșertul Nevada, se află Muzeul Internațional OZN. Situat la locul unde a fost văzut un obiect zburător neindentificat din 1947, care s-ar fi prăbușit, muzeul este oprirea perfectă pentru cei care doresc să exploreze extraordinarul, cu informații actualizate despre toate lucrurile din lume, scrie Newsweek.

Muzeul Mumiilor din Guanajuato, Mexic

Nu e un muzeu pentru cei cărora li se face greață ușor, căci păstrează în sicrie de sticle corpurile unor persoane care au decedat în comunitățile din zonă, au fost îngropate în deșert, dar pentru că rudele nu au mai putut plăti taxa de mormânt, au fost scoase. Din cauza condițiilor uscate, corpurile s-au mumificat în mod natural.

Muzeul internațional de criptozoologie, Portland, Maine

„Cripto-ce?" s-ar putea întreba unii. Criptozoologia este studiul animalelor ascunse sau necunoscute. Dar aceste exponate se referă la mai mult decât Bigfoot sau monstrul din Lock Ness. În colecție se află și ceea ce se spune că este un eșantion de păr de la Yeti, omul zăpezii și multe altele.

Micropia, Amsterdam, Olanda

Iată o abordare cu totul nouă și atipice a acelei lecții de știință din gimnaziu despre creșterea bacteriilor într-o cutie Petri. Dedicat celor mai mici dintre microorganisme, acest muzeu este singurul de acest gen din lume.

Muzeul relațiilor rupte, Zagreb, Croația

Acest muzeu creat cu obiecte donate - care are un avanpost în Los Angeles și exponate itinerante - este plin de vigniete scurte, anonime, care documentează suferințele de după o relație ruptă. Vizitatorii pot găsi orice, de la scame din buric ale unei iubiri vechi până la toporul pe care un iubit l-a folosit pe mobilierul unei foste partenere, în răzbunare.

Muzeul părului din Avanos, Avanos, Turcia

Cei mai mulți dintre noi ne-am obișnuit să vedem părul atașat de corpul nostru sau încurcat într-o perie, nu atârnat într-un muzeu. Această colecție de peste 16.000 de eșantioane de păr de femeie a continuat să crească de-a lungul a 30 de ani, deoarece vizitatorii deseori donează „exponate” din propriul cap. Tradiția a început după ce prietena unui olar local a părăsit orașul, lăsând o șuviță de păr pentru ca acesta să-și amintească de ea.

Muzeul apei de la robinet, Beijing, China

About more than just the water that comes out of your faucet, this spot takes visitors on a journey through the city's history and the expansion of its tap water system, which was introduced in the early 1900s. As the museum is not geared toward non-Mandarin speakers, foreign visitors may benefit from a guide.

Muzeul este mai mult decât despre apa care iese din robinet, căci îi duce pe vizitatori într-o călătorie prin istoria orașului și extinderea sistemului său de canalizare și apă curentă, care a fost introdus la începutul anilor 1900. Muzeul este dedicat vizitatorilor care vorbesc mandarina, așa că cei străini îl pot vizita doar cu un ghid.

Muzeul tăițeilor, Osaka, Japonia

Ceea ce este considerat acum un aliment de bază pentru studenți a fost inventat acum peste 60 de ani într-o magazie de Momofuku Ando. Acest muzeu - un pelerinaj perfect pentru oricine a supraviețuit cu această supă instant, o masă ușoară la preț accesibl - include o replică a halei de la care a pornit totul, precum și o șansă pentru vizitatori de a-și crea propriul pachet CUPNOODLES, o sală de degustare pentru a încerca soiuri mai puțin cunoscute și multe altele.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te